април 27, 2024

Актрисата Радина Боршош е кулинарен майстор и в реалния живот

Кулинарията е едно от бягствата й

https://kliuki.net/liubopitno/aktrisata-radina-borshosh-e-kulinaren-maystor-i-v-realniya-zhivot/209830 Kliuki.net
Актрисата Радина Боршош е кулинарен майстор и в реалния живот

Актрисата Радина Боршош не е талантлив кулинар само за ролята си на амбициозната Али от сериала „Алея на славата“, посветила се на професията си. 25-годишната актриса се увлича по готвенето и по-конкретно по сладкарството и от години посещава професионални курсове в свободното си време.

 

Лъчезарната млада дама споделя, че кулинарията е нещото, което я кара да забрави за всичко останало. Макар актьорите да горят в работата си и да не усещат умора, според нея тя се трупа и залива изведнъж. В този ред на мисли за нея е много важно да има своите кратки бягства като пътешествие с любим човек или кулинарен курс. За нея кулинарията е отдушник за стреса и умората, които неимоверно се трупат. Тъй като всяка от ролите, върху които работи, обзема мислите й, тези малки бягства са й от полза.

 

Ролята й на Али в новия сериал по Нова тв за нея е сбъдната мечта, тъй като съчетава двете й страсти – киното и кулинарията. И макар отдавна да посещава професионални кулинарни курсове, не пропуска нито един курс на консултантите на сериала. Разбира се целта на всичко това е постигане на максимална автентичност. Курсовете се провеждали в реномиран ресторант. Вече е овладяла почти до съвършенство тестването на сосове и работата с пинсета, която е запазена марка на героинята й в сериала. До такава степен се е сляла с ролята, че вече автоматично изпъва куртката и връзва косата си, когато влезе в кухнята.

 

Актрисата Радина Боршош е кулинарен майстор и в реалния живот

 

Главните герои Али и Милен (в ролята мак Маринов) преминават през серия изпитания в професията и връзката си. В реалния живот Радина е щастливо обвързана с фотографа Владимир Томашевич, с когото вдигнаха приказна сватба в края на юни.

 

Чаровната актриса е дъщеря на зам.-кмета по култура на София – Мирослав Боршош и журналистката Искра Владимирова, която от години е сред продуцентите на публицистичните предавания по bTV. Актрисата признава, че има двама мъже, които са я водили в живота й – дядо й Владимир, който й бил като втори баща и покойният Стефан Данаилов, чиято загуба изживяла изключително тежко. Дълго време не успявала да се съвземе след кончината му, но спазва и до днес съветите му. Той често казвал, че актьорската професия е дълго състезание – маратон, а не спринт, понякога си на предна позиция, а друг път на задна, но в крайна сметка дистанцията е дълга и е важно да се работи непрекъснато, за да има напредък и да може човек да издържи маратона до края.

Източник: Уикенд