март 29, 2024

Алекс Иванов: Започнах от нулата като актьор

https://kliuki.net/liubopitno/aleks-ivanov-zapochnah-ot-nulata-kato-aktyor/166697 Kliuki.net
Алекс Иванов: Започнах от нулата като актьор

В новата му любов се влюбил от пръв поглед

Вече няколко сезона 29-годишният бивш футболист Алекс Иванов радва зрителите на Нова тв с ролите си в хитовите български сериали „Ол инклузив“ и „Братя“.

За любителите на тези два сериала е ясно, че в единия той е в ролята на екоактивист, а в другия – мафиот и екранен син на Христо Шопов.

Алекс Иванов споделя, че до неотдавна живеел в Гърция. Когато се прибрал за Великден при семейството си, с него се свързали от екипа на сериала „Ол инклузив“, след като видели негова снимка и го поканили на кастинг. Малко по-късно станало ясно, че е одобрен.

Алекс Иванов: Започнах от нулата като актьор

Именно връщането му в България за снимките на сериала станало причина за раздялата с приятелката му, с която били заедно четири години. Тя не одобрявала, че ще работи като артист, а той ненавижда, когато някой ограничава свободата му. След като подписал договор с продукцията, пътешествието му в актьорското майсторство започнало някак неусетно.

От самото начало харесва героя си Мартин, тъй като има кауза. Именно персонажът му станал причина Алекс Иванов да се заинтересува повече от проблемите със застрояването по родното Черноморие. Споделя, че с екипа се сработили чудесно, тъй като всички са страхотни. Именно те се превърнали в хората, които не само го навили, а и го подготвили да влезе в НАТФИЗ.

След като вече имал един неуспешен опит в академията, те го мотивирали да пробва втори път.

По отношение на героя си от „Братя“ – Сандо, Алекс Иванов е категоричен, че той далеч не може да бъде определен като предател поради факта, че животът му се е стекъл така, че не може да се довери на никого.

За тази роля се явил на кастинг, но дори не вярвал, че ще се получи нещо. По това време репетирал като студент в НАТФИЗ с проф. Добчев представлението „Иванов-Барабанов“.

Към днешна дата е студент четвърти курс в класа на проф. Иван Добчев. Споделя, че е отворен за нови актьорски предизвикателства.

Не понася щампите и клишетата, за него те са истинска смърт. Не одобрява и слагачеството пред зрителя. Търси основно непознатото и невидимото. Иска да занимава хората със сериозни теми, дори и да изпълни комична роля, то тя да накара хората да се замислят.

В този ред на мисли Алекс Иванов споделя, че сваля шапка на Камен Донев, защото успява да каже истината за действителността и в същото време да накара публиката да се засмее.

Вероятно някои от вас са наясно с факта, че Алекс е учил журналистика. Посочва обаче, че е завършил само семестриално, защото не може да се впише в професия, която манипулира обществото.

Слага край на 11-годишната си кариера като футболист заради нелеп инцидент, при който си извадил рамото. Наложило се да му бъде направена операция. След като се възстановил отново се върнал на терена, но споделя, че вече не било същото и решил да не пречи на съотборниците си да се развиват.

Споделя, че от два месеца има нова любов и са изключително щастливи заедно. Тя е с неговата професия и се разбират прекрасно, но все още не живеят под един покрив. Той бил човекът, който направил първата крачка към връзката им, защото се влюбил от пръв поглед.

За предишната си връзка, която била с продължителност две години разкрива, че не била здравословна за него. Чувствал се зле, а това отнемало от енергията и не му давало да върви напред. Покрай този си горчив опит е стигнал до извода, че хората на изкуството не могат да са щастливи, ако партньорът им не се интересува от това, което правят и не ги разбира.

Източник: Уикенд