април 28, 2024

Алекс Сърчаджиева: Оцелях само и единствено благодарение на приятели

Дори психолозите не я били подготвили за такава реакция

https://kliuki.net/liubopitno/aleks-sarchadzhieva-ocelyah-samo-i-edinstveno-blagodarenie-na-priyateli/214456 Kliuki.net
Алекс Сърчаджиева: Оцелях само и единствено благодарение на приятели

В опита си да насърчи гостенката си – миската Наталия Гуркова да говори за реакцията на двете й деца, когато им е съобщила за смъртта на баща им, Алекс Сърчаджиева като водеща на предаването „Животът по действителен случай“ по bTV разказа покъртителна история, свързана с дъщеря й. Тя сподели за случката броени дни преди петата годишнина от смъртта на Иван Ласкин.

 

Сърчаджиева сподели, че потърсила помощта на психолози, които я посъветвали да каже на дъщеря си за смъртта на Ласкин, предвид факта, че по онова време била на 8 години, а новината излязла по всички медии и така или иначе щяла да разбере. Те я посъветвали да остави София да вика, да къса, да чупи, да хвърля… да излее емоциите си, но никой не я предупредил, че може да се обърне срещу нея.

 

Тъй като се страхувала да каже тази новина сама на дъщеря си, поканила и свои приятелки у дома, но това не оказало кой знае какво влияние върху София. Когато Алекс й казала, че баща й е станал звездичка, тя й отвърнала: „Ти си най-гадната майка на света!“. Сърчаджиева признава, че изобщо не била подготвена за подобна реакция. В мъката си София дори си събрала багажа в една раница, готова да напусне дома си, знаейки, че няма къде да отиде, тъй като си няма никой друг освен Алекс.

 

Алекс Сърчаджиева: Оцелях само и единствено благодарение на приятели

След време, когато бурята от чувства се поукротила, Алекс попитала дъщеря й защо й е казала тези думи, а тя отвърнала: „Защото нито една майка, която обича детето си, не може да му каже най-страшното нещо в живота“. За щастие този спонтанен бунт отминал, и майка и дъщеря възстановили отново близките си отношения.

 

През времето, в което не били в съвсем гладки отношения, Алекс през цялото време си повтаряла, че първо трябва да спаси себе си. припомняме, че Ласкин си отиде след като води дълга битка за живота си. Последно той бе държан в изкуствена кома във Военномедицинска академия заради чернодробна недостатъчност.

 

Въпреки опустошителната мъка от случилото се, актрисата си давала сметка, че трябва да продължи напред, защото има дете, което трябва да отгледа, а и дъщеря й вече имала само нея. В първите месеци след смъртта му, в нея бушувала буря от емоции, но не можела да плаче. Искало й се да вика, да троши, да излее всичко, но знаела, че трябва да се държи, защото има дете.

 

Работи много, за да не намира време, в което да потъва в мислите си, голяма част от които изля в моноспектакъла си „На живо“, за който получи „Аскеер“ миналата година.

Нито днес, нито пък в най-кошмарните й моменти, Алекс се е питала „Защо?!“. Не се пита каква е причината за всичко това, тъй като и без това отговорът на този въпрос няма голямо значение, тъй като няма силата да промени нещата. Забелязала, че далеч не е единствената, сполетяна от такава съдба и смята, че по всяка вероятност на друго място ще научи отговора на този въпрос.

Източник: Уикенд