юли 27, 2024

Ани Салич: Вече не съм кариеристка, а гледам здравето и личния си живот

bTV се опитват да я задържат с огромен финансов бонус, но не успяват

https://kliuki.net/liubopitno/ani-salich-veche-ne-sam-karieristka-a-gledam-zdraveto-i-lichniya-si-zhivot/223603 Kliuki.net
Ани Салич: Вече не съм кариеристка, а гледам здравето и личния си живот

Ани Салич е безспорна любимка на зрителите от дълги години. Популярността й дойде в началото на века, когато водеше новините по bTV – бе едно от първите лица на емисиите още от 2000 година, а преди 11 години продължи кариерата си в конкурентната Нова тв в тандем с Ники Дойнов.

 

Личният й живот е низ от възходи и падения. За никого не е тайна, че Ани се разведе с бащата на двете си деца – сърбинът Бранко Салич. Към днешна дата тя живее с бившия главен прокурор Сотир Цацаров и е категорична, че животът може да бъде хубав и след 50-та годишнина, стига той да бъде споделен с правилния човек.

 

В следващите редове ще ви разкрием малко известни факти за Ани Салич.

 

Ето ги и тях:

Факт №1

Изпадала е в кома

Първата бременност на Ани върви съвсем нормално до момента, в който решава да пътува стотици километри с автомобил от България до Сърбия, където са родителите на мъжа й. Още докато шофира, започва да й прилошава. Роднините й я завеждат в най-близката болница, където лекарите от спешния кабинет установяват, че коремът й е пълен с кръв и има опасност както за нейния живот, така и за този на плода. Оперират я, а Ани изпада в кома. За щастие, бързо излиза от това състояние, но дълго време се води критичен пациент. Тя 6 месеца лежи прикована за болничното легло и пие по 23 хапчета на ден. Цялото й тяло е насинено, защото й вливат по две системи на всеки 24 часа. Чудо е, че оцелява, а синът й Лазар се ражда съвсем здрав.

 

Факт №2

Откриват й образувание в гърдата

Дълго време тв звездата не се престрашава да забременее повторно. Сънува кошмари и плаче на всеки рожден ден на сина си Лазар. Дъщеря й Хана идва на бял свят много по-лесно, но непосредствено след раждането на Ани й откриват образувание в гърдата. Налага се отново да легне под ножа. За щастие,  всичко този път е наред и най-страшната диагноза е отхвърлена.

„Преминала съм през какво ли не, но никога не съм падала духом и не съм се предавала“, твърди водещата.

 

Факт №3

Претърпява тежка операция заради счупен крак

Тревогите на Ани следват една след друга. Докато още работи в bTV, журналистката пада жестоко пред входа на Военна болница в столицата и си чупи лошо единия крак. След поредица от хирургични интервенции, лекарите събират крайника й с помощта на 7 пирона, които изваждат отново на операционната маса след 6 месеца. Серията лични проблеми обаче не успяват да спрат говорителката, която сега е една от ветеранките в новинарските блокове.

 

Факт №4

Вече не е кариеристка, а гледа здравето и личния си живот

Като по-млада, Ани е напълно отдадена на професията си и често пренебрегва личния си живот. Докато е част от екипа на bTV, се случва да работи от понеделник до неделя, без почивка. Осъзнаването, че това трябва да се промени идва чак, когато си чупи крака.

 

„Една седмица бях в ефир с графика от понеделник до неделя. На другата сутрин след дежурството ми се обадиха да ме попитат дали мога да поема още една смяна, защото Гена си е счупила крака.

„Приех, въпреки че синът ми беше болен и не бях спала цяла нощ, заведох го на лекар и паднах пред Военна болница. Така и аз си счупих крака и започна промяната“, разказва водещата.

 

В този момент тя усеща, че трябва да смени приоритетите си, и приема предложението за работа в Нова тв, където смята, че ще се чувства по-спокойна.

 

Факт №5

Работила е като секретарка и преводачка

Малцина знаят, че преди да стартира телевизионната си кариера, Ани работи като секретарка и преводачка. Продава и лекарства. През май 1995 г. започва работа като репортер и водещ на собствено публицистично предаване по Нова телевизия, наречено „В сърцето на София“. След това става водеща на новините по Канал 3. Там работи и по политическото предаване „Да разпръснем мъглата“. На 18 ноември 2000 г. Салич става първата водеща на първите новини по bTV. Дълго време дели ефир с екранния си партньор Юксел Кадриев. На 20 декември 2013 г. се връща в Нова тв, където води централната емисия новини и седмичното предаване „Извън новините“, което се излъчва само един сезон и е спряно заради нисък рейтинг. През 2017 г. получава награда за социално значима журналистика.

 

Факт №6

Дипломира се на 50 години

Любопитен факт е, че Ани има диплома по сигурност и противодействие на радикализацията и тероризма от Военната академия „Г. С. Раковски". Тя приключва образованието си по тази специалност на 50 години. На тържественото завършване на випуска присъства президентът Румен Радев, началникът на отбраната ген. Андрей Боцев и други. Иначе Салич е завършила английска езикова гимназия в родния си Благоевград, а след това специалност „Научна информация” в Колежа по библиотечно дело в София.

 

Факт №7

Би Ти Ви се опитват да я задържат с огромен финансов бонус

Новинарката започва кариерата си в Нова тв, но звездата й изгрява в bTV. През 2013 г. се връща в Нова, а доскорошните й колеги започват да злословят срещу нея и да я наричат „сребролюбка". Те смятат, че ги е предала за пари. „На следващия ден, след като си подадох молбата за напускане, получих предложение за предаване в праймтайма и моята 10-годишна заплата в bTV еднократно като бонус, за да остана. Не го направих, защото вече имах други приоритети”, признавала е говорителката. По това време работата в Би Ти Ви вече е започнала да тежи, а натоварващите дежурства – да изтощават силите й.

Твърди се, че заплатата и в Нова тв също е огромна, но тя отрича.

„Дошла съм със заплата като на моите колеги водещи. Аз съм професионалист и имам това самочувствие, благодарение на всичко, което съм научила сама“, категорична е Салич.

 

Факт №8

Не може да откаже цигарите

Водещата от години води борба с излишните килограми, а основната й диета включва месо и зеленчуци. Консумира всякаква мръвка, само да не е панирана. Харесва дори пушена сланина. Когато иска да изчисти тлъстините ударно, изключва въглехидратите, в това число картофи, ориз, захар, избягва и кафето. Не отказва чаша червено вино, не харесва бяло. Не пие твърд алкохол.

 

Имало е периоди, в които Ани е била доста вталена, но и при нея се наблюдава йо-йо ефектът – ту отслабва значително, ту си връща всичко свалено. Единственият порок, от който не може да се откаже, са цигарите. Ограничила ги е до 10 на ден, но по време на тежки дежурства е стигала до кутия и половина.

 

Факт №9

Изрусяват я заради Юксел Кадриев

Късата оранжева коса е най-големият експеримент, който Салич е правила с визията си. Кичурите й са естествено къдрави, но редовно ги изправя с професионални продукти. Сегашният й кестеняв цвят е резултат от смесването на няколко тона. Докато си партнира с Юксел Кадриев, стилистите си наумяват да я направят руса, за да контрастира на по-мургавия

си колега. Налага се да се съобрази с изискванията, които не отговарят съвсем на нейните представи за красота.

 

Факт №10

Обича да ходи на риболов

Ани бори стреса и негативните емоции с риболов. За нея няма значение дали наистина ще има улов, важното е да разпуска с въдицата в ръка. През уикендите задължително отсъства от столицата. За хобито си Салич предпочита поречието на Струма, всевъзможни язовири и водоеми. Когато ходи на риболов, новинарката задължително се маже със слънцезащитен крем, защото има слънчева алергия – подува се и се изприщва, ако изгори.

Източник: Уикенд