април 27, 2024

Арестуваха Данчо Релето за трети път тази година, пак за кражба на скъпа кола

Задържан е и негов съучастник - Митко Турчина, а под гаранция са пуснати членовете на разбита преди дни група за кражба на автомобили

https://kliuki.net/liubopitno/arestuvaha-dancho-releto-za-treti-pat-tazi-godina-pak-za-krazhba-na-skapa-kola-3/212406 Kliuki.net
Арестуваха Данчо Релето за трети път тази година, пак за кражба на скъпа кола

Познати на полицията автоджамбази, известни в публичното пространство като Данчо Релето (Даниел Димитров) и Митко Турчина (Димитър Симеонов), са задържани за 72 часа при акция на полицията срещу група за кражби на коли в София.

Това съобщи на брифинг главен инспектор Николай Пелтеков от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

При акцията, реализирана на 5 ноември, са задържани общо четирима души, като другите двама са с прокурорска мярка "парична гаранция" - 2000 лв. Служители на СДВР ги наблюдавали от няколко месеца.

Трима от арестуваните са известни на МВР, включително за кражби на автомобили, като единият е известен и за причиняване на катастрофа. Поне двама пък са част от активния контингент и влияят на средата за сигурност, обясни инспектор Пелтеков.

Арестуваха Данчо Релето за трети път тази година, пак за кражба на скъпа кола

Групата е заловена, докато разглобявала автомобил висок клас на около 2 години - Toyota C-HR. По данни на полицията колата трябвало да бъде продадена на части. За осъществяване на престъпната дейност групата наела хале, намиращо се в района на складовете в квартал "Илиянци", където да укрива откраднатите автомобили.

Групата работела в този си състав от няколко месеца. При арести през април членовете били други, като към момента един от предишните участници е под домашен арест.

В настоящата група двама крадели автомобила, а другите го разглобявали. Единият бил с добри познания по отношение на електрониката на автомобила и ел. системата, а друг бил автомонтьор, обясни инспектор Пелтеков.

Софийската районна прокуратура вече привлече към наказателна отговорност и четиримата мъже за укриване на автомобил. По случая е образувано досъдебно производство, а в хода на разследването са разпитани свидетели и са извършени претърсвания на няколко адреса в София. Предстои прокуратурата да поиска постоянен арест за Релето и Турчина.

Обвиняемият Данчо Димитров е извършил престъплението в условията на опасен рецидив, тъй като е осъждан на "лишаване от свобода" ефективно. 

От СРП припомниха, че Димитров е привлечен към наказателна отговорност и за две други престъпления - за това, че през пролетта от паркинг пред блок в ж.к. "Дружба" в София е откраднал автомобил и за това, че през април в ж.к. "Надежда" е укрил чужд автомобил марка "Тойота".

От прокуратурата уточняват, че по двете образувани досъдебни производства Димитров е бил задържан за срок до 72 часа и са внасяни искания за определяне на мярка "задържане под стража" спрямо него, които не са уважени от Софийски районен съд. Впоследствие мерките, определени от СРС, са били протестирани от прокурори пред Софийски градски съд, но протестите също са оставени без уважение и на Димитров са налагани по-леки мерки за неотклонение.

Източник: dir.bg