September 16, 2024

Атанас Илков: Без сътресения в МВР, колегите да се успокоят, но ще бъда безкомпромисен

https://kliuki.net/liubopitno/atanas-ilkov-bez-satreseniya-v-mvr-kolegite-da-se-uspokoyat-no-shte-bada-bezkompromisen-2/229206 Kliuki.net
Атанас Илков: Без сътресения в МВР, колегите да се успокоят, но ще бъда безкомпромисен

"МВР няма да прави избори, МВР организира провеждането на изборите и осигурява обществения ред. Не е редно МВР да бъде въвличано в изборите, каквито внушения чух от политици". Това заяви на първия си брифинг като служебен министър на вътрешните работи Атанас Илков. "Ще бъда безкомпромисен към всеки един служител, който неглижира задълженията си. Няма да има сътресения, колегите искам да се успокоят", увери той и заяви, че не планира масови смени на началници на областни дирекции на МВР.

 

МВР УМЕЕ ДА РАБОТИ ВЪВ ВСЯКАКВИ УСЛОВИЯ

"Осъзнавам отговорността, която поемам, това е една голяма отговорност. Смятам, че състава на МВР умее да работи във всякакви условия, вярвам в състава. Ще се справим и с това, на което държи и президента, да пресечем купения вот. Колегите са доказали и във всички предходни избори, че работим по всички сигнали. Това е една от основните задачи, пред които сме изправени и ще се справим. Това, че има нов министър и в момента тече смяната, не означава, че колегите не са на терен, включително и на пожарите", увери Илков.

МИГРАНТСКИЯТ НАТИСК

"Друга моя основна задача е колегите да се успокоят, няма да допусна никой колега от най-ниското до най-високото ниво да неглижира, пренебрегва функционалните задачи на МВР и ежедневната си дейност. И в днешния ден имаме ситуация на водач на автобус с мигранти, загина и човек, минути след като не се подчини на полицаите. Борбата с мигрантския натиск продължава да е 24/7. Турция е изключително добър партньор, комуникацията ще продължи с Румъния, Сърбия и останалите държави, в които сме в постоянна комуникация", каза служебният силов министър. 

 

ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА

"Отчитаме намаляване на загиналите по пътищата с 52 души към днешния ден и на ранените със 17, казвам цифрите по памет. Това е заслуга и на колегите, борбата с джигитите на пътя продължава. Моето желание и амбицията на колегите е тази бройка да намалява", категоричен бе Илков.

 

ИЗБОРИТЕ И КУПЕНИЯТ ВОТ

"В контекста на най-тиражираната тема в началото на годината, искам да подчертая, че ние не сме бездействали на предишните избори. С 23 процента са намалели сигналите преди, по време и след изборите. Досъдебните производства са с 20 процента по-малко. МВР си е свършило работата", увери вътрешният министър.

 

КАНЕН ЛИ Е И ПРЕДИ ЗА МВР МИНИСТЪР

"Единствена покана за разговори имам от премиера Главчев. Освен този разговор, който е воден с мен, никой никога не е водил други разгори с мен преди този единствен преди няколко дни", заяви Илков на въпрос относно твърденията на Кирил Петков, че е бил вариант 1 за министър и при кабинета Главчев-1 и първо предложение лично на Мария Габриел.

 

СВЪРЗАН ЛИ Е С ПЕЕВСКИ, БОРИСОВ ИЛИ ДРУГИ ПОЛИТИЧЕСКИ ФИГУРИ

"Аз съм свързан само и единствено с МВР, така ще отговоря", категоричен бе Атанас Илков, който отказа да направи оценка на работата на предшественика си Калин Стоянов, но отчете добрата колективна дейност и усилия на министерството и всички ОДМВР в страната.

Източник: trud.bg