март 28, 2024

Баян от „Войната на буквите“: Имам големи цели, не си поставям лимити

Семейството му го сваля на земята, ако има нужда

https://kliuki.net/liubopitno/bayan-ot-voynata-na-bukvite-imam-golemi-celi-ne-si-postavyam-limiti/199753 Kliuki.net
Баян от „Войната на буквите“: Имам големи цели, не си поставям лимити

Напоследък сред най-обсъжданите теми у нас, наред с цените на храните и поредните избори, е хитовият исторически сериал „Войната на буквите“ на БНТ.

 

След първите епизоди на сериала, мненията за и против валят като пороен дъжд. Зрителите се интересуват най-вече от актьора, влязъл в ролята на княз Баян – малкият син на цар Симеон Велики. Истината е, че това е първата главна роля в професионалния път на 22-годишния Даниел Върбанов, който все още е студент по актьорско майсторство.

 

Баян от „Войната на буквите“: Имам големи цели, не си поставям лимити

Даниел не крие радостта си от това, че е бил приет добре от зрителите, но е категоричен, че това няма как да бъде предвидено. Вече го спират по улиците, за да го поздравят за ролята, пишат му абсолютно непознати хора…

 

Няма претенцията, че превъзхожда когото и да било от 130-те кандидати явили се за ролята и смята, че просто е паснал на визията, която са търсили за персонажа.

Смята, че с героя му Баян си приличат до голяма степен. Единствената разлика е, че Баян е една идея по-непредвидим от него, а той е малко по-последователен.

 

Гордее се с родителите си (баща му е бившият земеделски министър Венцислав Върбанов) и им благодари за страхотното детство, което е имал. В никакъв случай не ги крие, но и не смята за нормално да се представя с това кой е баща му и какъв пост е заемал.

Смята, че е наследил артистичността на баща си, който винаги е душата на компанията.

 

Надява се, че случващото се в момента е началото на кариерата му и не крие, че си е поставил много големи цели. Смята, че творецът не трябва никога да е напълно доволен от себе си, а да се стреми към по-големи висоти. Надява се да получи шанса да се докосне и до останалите аспекти на това изкуство.

 

Относно критиките към сериала, Даниел Върбанов посочва, че всеки има право на мнение. Той обаче разделя критиката на два вида – стойностна, смислена и груба, самоцелна. В личен план обаче не може да се оплаче от отзивите.

 

Радва се и от това, че има завишен интерес на фенки към него. Твърди, че се чувства поласкан и приятно изненадан. Смята, че позитивната реакция е част от професията и може да бъде приета само като комплимент.

За огромно разочарование на почитателките си обаче, Даниел споделя, че си има приятелка. Посочва обаче, че до момента никой не е познал коя е приятелката му като в същото време никак не е трудно истината да бъде разкрита. Ако някой все пак се досети, той е готов да потвърди.

 

Семейството и приятелката му се радват на успеха, но в същото време те са и хората, които го свалят на земята, ако има нужда. На тях разчита и за градивната критика.

Не знае какво ще му поднесе живота занапред, но се надява да са вълнуващи неща.

Източник: Уикенд