април 28, 2024

Безумие! Кандидат-кметът за “Красно село” Николай Веселинов окупирал сградата на общината. Там спял, ядял и си правел интимния тоалет

Спряганият за любовник на изгонената от съда и КПКОНПИ кметица Русина Станиславова и неин бивш зам.-кмет ще щурмува вота от името на “Граждани за общината”

https://kliuki.net/liubopitno/bezumie-kandidat-kmetat-za-krasno-selo-nikolay-veselinov-okupiral-sgradata-na-obshtinata-tam-spyal-yadyal-i-si-pravel-intimniya-toalet-2/210782 Kliuki.net
Безумие! Кандидат-кметът за “Красно село” Николай Веселинов окупирал сградата на общината. Там спял, ядял и си правел интимния тоалет

Поредната абсурдна, в престъпния смисъл на думата, кметска кандидатура лъсна от регистрите на ЦИК. Това е претендентът за “Красно село” Николай Веселинов. За него се шушука, че е любовник на скандалната бивша кметица Русина Станиславова, която бе отстранена от КПКОНПИ и съда за конфликт на интереси и престъпна небрежност, в следствие на която загина дете при токов удар от оголена жица.

 

Коалицията, която го издига - “Граждани за общината” вече придоби скандална слава с разкритията, че е приютила в костинбродската си листа осъдена трафикантка на мигранти. С кандидатурата на Николай Веселинов обаче политическото формирование буквално изби рибата, коментират жители на района.

 

За Веселинов се знае малко, но дори оскъдната информация е повече от пикантна. По времето на Русина Станиславова, заместникът й обитаваше сградата на районната администрация, като да му е дом. “Там спи, там си приготвя храна, там приема и предава”, сигнализираха тогава будни граждани.

 

“Ако е вярно, че дори една нощ заместник-кметът е преспал в общината, това също е противозаконно”, твърдят юристите, до които редакцията ни се допита. Никой няма право да използва като своя публичната собственост, е записано в закона.

 

Освен, че до скоро ползваше сградата на общината като хотел за кратки интимни срещи с душ и клозет, Николай Веселинов, в качеството си на бивш зам.-кмет на “Красно Село”, е лъгал нагло, че е едновременно юрист и архитект. От трудовия му договор стана ясно, че самозванецът е със средно образование въпреки презрялата си възраст, и единствения университет, който е завършил, е изгорелия, шегуват се хора от района.

 

Преди назначаването си за заместник – кмет, след като Станиславова спечели изборите като кандидат на Демократична България в края на 2019 г., в трудовия договор за постъпването от новата 2020 г. е още по-шокиращо, че възрастният вече мъж няма записан дори ден трудов стаж. Което около 50-те е близо до републиканския рекорд. „0 години, 0 месеца и 0 дни“, както пише черно на бяло.Интересно е на каква база той изобщо е назначен за заместник-кмет, освен по партийна линия. И първоначалната му заплата, вероятно индексирана като всички други чиновнически, е 1920 лв. преди 3 години. Това е без обичайното ДМС, което е по 1/2 месечна заплата в общинската администрация.

 

Безумие! Кандидат-кметът за “Красно село” Николай Веселинов окупирал сградата на общината. Там спял, ядял и си правел интимния тоалет

 

Въпросите за ценза на Веселинов преди време също бяха отправени към Станиславова за коментар като човека, който го е назначил.

 

И понеже е трудно да им се намери разумен и логичен отговор, на изгонената кметица беше зададен простичкия въпрос каква е степента на близост между двамата, която е толкова коментирана тема не само в районната им, но и в цялата софийска администрация с още 23 района и Голяма община.Според нашите източници те са буквално неразделни.

 

Така се явявали и на делови срещи. Например, при отказите за строителство на детски градини в поверения им район, който е един от най-нуждаещите се в София.

 

Безумие! Кандидат-кметът за “Красно село” Николай Веселинов окупирал сградата на общината. Там спял, ядял и си правел интимния тоалет - Снимка 2

 

В същото време, дошли на власт с лозунги против презастрояването, те допуснаха чудовищни и при това противозаконни обекти, като например двукратно по-високия от позволеното блок на ъгъла на ул. Топли дол и ул. Подуево в Борово, както и на 50% повече от разрешената етажност кооперация на ъгъла на ул. Тодор Каблешков и ул. Родопски извор в същия квартал. Тези казуси са описвани не веднъж, но никога не са коментирани от Станиславова и нейния заместник „архитект”, както и случаите с детските градини, които блокираха.

 

Очевидно въпреки скандалите, лъжите и престъпленията, съпътствали кратката му кариера, Николай Веселинов е решен да щурмува кметския пост и да се бори за доверието на хората от “Красно село”, недоумяват запознати със смехотворната му биография.

Източник: crimesbg.com