October 23, 2024

Бившия шеф на БНТ Коко Каменаров: И аз, и Радина сме подавали молби за развод, но за предишни бракове

Подчертава дебело, че му остават още две години до 60-ия юбилей

https://kliuki.net/liubopitno/bivshiya-shef-na-bnt-koko-kamenarov-i-az-i-radina-sme-podavali-molbi-za-razvod-no-za-predishni-brakove/228040 Kliuki.net
Бившия шеф на БНТ Коко Каменаров: И аз, и Радина сме подавали молби за развод, но за предишни бракове

Бившият директор на БНТ признава, че мисълта да влезе в политиката не му е никак чужда и допълва, че ако получи добро предложение, ще го приеме.

Подчертава дебело, че на 31 юли е навършил 58 години, а не както е отбелязано в Уикипедия – 60. И тази година отбелязал подобаващо повода и макар да обича купонът да у в дома му, тази година празненството било морско. Категоричен е, че за него всеки ден от лятото е купон.

 

Като всеки нормален човек и той е пълен с мечти. Има си своите планове и се надява живот и здраве да ги осъществи. Признава обаче, че професионално и семейно е повече от удовлетворен от постигнатото и допълва, че и децата му, са фантастични.

Не съжалява за нищо, връщайки се назад във времето, но посочва, че щяло да е по-готино, ако преди години беше станал лекар. Щяло да бъде чудесно, след като завършил медицина, да продължи да работи в тази сфера и допълва, че щял да стане хирург, при това добър. Първо се бил насочил към сърдечната хирургия, а след това към пластичната. Животът обаче е „много симпатичен и напълно непредсказуем“, посочва Каменаров. Навремето и през ум не му е минавало, че ще преживее такава професионална метаморфоза. От друга страна обаче не може да се оплаче от начина, по който се е развил живота му и е благодарен на Господ за всичко, което му е било дадено и което е имал, тъй като не е било никак малко.

 

След като през 2019 г. подаде оставка като генерален директор на БНТ се занимава с консултантски бизнес, но не желае да навлиза в повече подробности, а и едва ли спецификата на работата му би била интересна за широката общественост. 

Категоричен е, че ако ме предложат отново пост в голяма институция ще приеме, тъй като за него е валидно правилото: веднъж директор, цял живот директор. Много зависи обаче от това къде го искат за ръководител, тъй като задължително трябва да е в сфера, от която разбира и която му харесва, иначе няма как да приеме. Определя себе си като отговорен човек, който когато се захване с една работа, я върши.

 

Категорично обаче не би се кандидатирал отново за директор на БНТ.

След като преди години е работил като говорител на правителството на Иван Костов и на „Мобилтел“, ако сега получи предложение да влезе в политиката, е склонен да го приеме. Задължително обаче трябва да види кой ще го покани и какво ще му предложи. Едно обаче е сигурен – ще обмисли евентуална оферта и ако е окей за него, ще се съгласи.

 

Не може да каже, че е имал сериозни житейски изпитания, но пък определя ходенето в казарма като един от най-неприятните моменти в живота си. Не може да се каже, че е бил примерен войник, защото е лежал дори в гарнизонен арест за 5 дни. Според хората с пагони имал неприлично поведение. Службата му преминала във ВВС полка в Божурище, където бил радист, викали му радиотелеграфист. Относно изпитанието с Радина, е щастлив, че тя вече е добре.

 

За разлика от мнозина, той посочва, че истинските приятели в живота му по никакъв начин не намаляват и си има достатъчно готини и верни другари, с които са заедно от години. Забелязал е обаче, че когато е на определен пост, телефонните обаждания значително се увеличават, а след като вече не заема дадената длъжност, просто не му звънят разни „приятели“. Разбира се, има хора, от които е тежко разочарован, но предпочита това да си остане техен проблем, а не негов. Той е категоричен, че си е написал домашното и е окей и никак дори не му е обидно от въпросните. Дори не му се налага да се дистанцира от такива мними приятели, тъй като те сами стоят на разстояние, след като вече нямат полза от него. Просто ги пресява и дотам.

 

Признава, че на Радина Червенова не й е никак лесно с него, тъй като не е никак лесен. Благодарен й е, че го търпи, макар разни „доброжелатели“ постоянно да ги развеждат, откакто са заедно. И двамата са подавали молби за развод, но за предишните си бракове и чука на дърво, че при тях с Радина всичко е чудесно – живеят си прекрасно и изпращат много искрени и сърдечни поздрави на онези, които им мислят „доброто“ и не спират толкоз години да се занимават с отношенията им.

 

Не му било нужно много време, за да разбере, че Радина е жената за него. Определя отношенията им с първата му съпруга Камелия Станчева като „прилични“. Със здравето е добре, но не обича да ходи по лекари. Прави си само профилактични прегледи. Не обича да спортува, но допълва, че през лятото плува в морето. Прави го обаче за удоволствие, а не за спорта. Не иска да сваля килограми, чувства се добре в кожата си и е в хармония със себе си.

 

Съгласен е да го определят като бохем, но само при условие, че се влага истинското съдържание на тази дума. Подчертава, че за огромно съжаление у нас част от понятията са профанизирани.

Вече е с върната шофьорска книжка и продължава да шофира.

Източник: Уикенд