април 27, 2024

Бившият зет на Албена Чакърова – вечният кандидат

Едва оцелял от COVID-19 и тежка операция

https://kliuki.net/liubopitno/bivshiyat-zet-na-albena-chakarova-vechniyat-kandidat/210879 Kliuki.net
Бившият зет на Албена Чакърова – вечният кандидат

Мартин Александров, който е сред участниците в тазгодишния сезон на „Гласът на България“ по Би Ти Ви, е добре познат на зрителите. Въпреки че вече тотално е побелял, те пак го познаха. През 2011 г. Мартин бе сред фаворитите в друго музикално състезание – „Х Фактор“, което се излъчваше по Нова тв, а няколко години по-рано, през 2006 г., се пробва в конкурса за българска песен на „Евровизия“.

 

За жалост, в последните две начинания нямаше успех. По-сериозен такъв липсва като цяло в музикалната кариера на Мартин, макар че има няколко авторски песни и клипа.

 Несполуките го преследват и в личния му живот. Опитате му да създаде семейство всеки път са завършвали с провал. Има един брак зад гърба си с певицата и педагог Рени: Разделят се отдавна, като остават приятели.

Мартин за кратко има връзка и с актрисата София Джамджиева, с която имат син, също не просъществува дълго. С нея май не са успели да запазят топли чувства един към друг.

 

Това впечатление създаде Мартин, когато преди дни гостува в предаването „Преди обед“ по Би Ти Ви. Пред новия водещ Петър Дончев певецът разказа накратко за живота си, акцентирайки на любопитни случки и на перипетиите, които е преминал.

Не пропусна да каже нещо даже и за любовите си. Учудващо Мартин спомена само бившата си жена Рени, с която официализирали връзката си, като сключили брак, но по-късно се разделили. Все пак останали приятели. Като певица и педагог тя даже му помогнала да се подготви за „Гласът на България“. Навремето пък тъкмо Рени поощрила Мартин да развие гласовите си данни и да се занимава с оперно пеене, като го завела при учителка, при която на уроци ходел и Орлин Горанов.

 

В „Преди обед“ Мартин не каза и дума за актрисата София Джамджиева, макар че имат нов син Виктор. Певецът срещнал София през 2014 г. Дъщерята на Албена Чакърова, която като дете играе Росица в обичайния детски сериал по времето на соца „Неочаквана ваканция“, попаднала в профила му в социалната мрежа и му писала.

Заприказвали се, допаднали си и скоро се видели на по бира. След това ходили на караоке бар и скоро дружбата им прераснала в съвместно съжителство.

 

Мартин е с 26 години по-голям от актрисата, но разликата във възрастта им не била от значение за любовта им. През 2016 г. се родил синът им Виктор, който е кръстен на баба си от бащина страна. По-паметливите знаят, че през същата година София участваше в музикалното предаване „Пееш или лъжеш“ по Нова тв и изненада публика и жури с таланта си. така че страстта към музиката сближава актрисата с Мартин, но какво ги разделя така и не става ясно. Това пък, че той даже не я споменава при гостуването си в „Преди обед“ преди дни, вся съмнение, че отношенията им не са никак цветущи.

 

Мартин Александров участва в „Гласът на България“, за да отбележат рестарт в живота си. Горе-долу по същата причина преди години се включи и в музикалната надпревара „Х Фактор“ – да отвори нова страница, както се изрази тогава. В предаването на Нова тв той бе представен като 43-годишен собственик на заложна къща, който е взимал уроци по оперно пеене. Любопитна подробност е, че и тогава Мария Илиева бе ментор. „Аз имам голяма нужда в „Х Фактор“ занапред да видя един такъв лиричен мъжкар, моторджия, с присъствие, талант и сексапил като теб“, заяви хитовата певица тогава. В „Гласът на България“ обаче Мария Илиева не каза „да“ на Мартин. Тя не се обърна със стола си на кастинга „на сляпо“, като после призна, че съжалява за това. Сигурно щеше да покани Мартин в своя отбор, ако го бе разпознала по гласа. Така той се присъедини към тима на Миро, който единствен се обърна при изпълнението му в предаването.

 

Бившият зет на Албена Чакърова – вечният кандидат

 

В търсене на ново начало Мартин Александров се отправя и към САЩ, когато на младини печели „Зелена карта“. Там прекарал 5 години. Сменил различни работни места – бил е асистент на фотограф и статист в холивудски продукции. Сегашният рестарт в живота си поставя след серия перипетии. „Преживях тежки моменти със здравето“, споделя Мартин. По време на пандемията той бил един от първите, разболели се от коронавирус. Изкарал го много тежко. „Едва оцелях, но го преборих. Сам се справих“, каза певецът. Труден момент за него е и операцията от дискова херния, на която се решил след дълго отлагане. „Който кара мотори, така се случва“, уточнява Мартин. Дисковата херния, както и други травми, били в резултат на катастрофа отпреди 12 години. Въпреки болките Мартин все отказвал да вземе мерки, докато тази пролет дясната му ръка не се парализира.

 

„Докторът каза: Идвай бързо, защото ще останеш инвалид за цял живот“. Казаха, че може би ще се парализирам целия този път, защото проблемът е във врата“, разказва певецът. Той се подложил на операция, като за пълното си възстановяване се подложил на операция, като за пълното си възстановяване приложил Тай Чи упражнения. След тези преживелици Мартин се убедил, че утрото не е даденост. Живее с благодарност. Върнал се към спорта и свалил 15 кг., за да блесне в най-добрата си форма в „Гласът на България“.

Източник: Уикенд