април 30, 2024

БТВ и БНТ се обединяват

Две национални телевизии сключиха споразумение

https://kliuki.net/liubopitno/btv-i-bnt-se-obedinyavat/211835 Kliuki.net
БТВ и БНТ се обединяват

Националната телевизия и частната БТВ са сключили споразумение, свързано с местните избори. Това стана ясно във вчерашните живи предавания на двете медии. Оказва се, че договорката е свързана с балотажа в София идната неделя.

 

Мария Цънцарова от БТВ и Добрина Чешмеджиева от БНТ излязоха заедно в ефир и обявиха новината. Те отправиха покана към кандидатите за официален дебат, който да бъде излъчен и по двете национални телевизии едновременно. Това ако се случи ще бъде прецедент в историята и на двете национални медии.

 

Евентуалният дебат за балотажа най-вероятно ще се проведе преди деня на размисъл. По всяка вероятност един срещу друг ще се изправят Васил Терзиев и Ваня Григорова. Припомняме, че на първи тур кандидатът на ППДБ спечели убедително, а на второ място изненадващо се появи кандидатката, подкрепена от БСП.

 

По първоначална информация проектът ще бъде само за балотажа в София и няма да бъде направен такъв за другите два големи града, където ще има втори тур – Пловдив и Варна. Все пак, ако бъде успешно и рейтингово, то такива дебати може да видим и на следващи избори.

 

Това, което се знае, че при потвърждаване на участие от двамата кандидати, дебатът ще трае 80 минути и ще се проведе по специално подготвен регламент и теми за разговор.

 

Източник: btv.bg