September 08, 2024

bTV залага на нови риалитита от есента

След забраната на рекламите за хазарт, бюджетът на медията е доста изтънял

https://kliuki.net/liubopitno/btv-zalaga-na-novi-rialitita-ot-esenta/226701 Kliuki.net
bTV залага на нови риалитита от есента

Не едно или две, а цели 4 нови развлекателни предавания е закупила bTV за новия тв сезон. По всяка вероятност те ще заменят кулинарното шоу „Мастършеф“, чийто рейтинг се срина драстично миналата година, както и скандалното предаване „Ергенът“, в което не би могла да се открие каквато и да било ползотворна социална роля. Кастингът за нови моми, който бе обявен напролет, е бил официално прекратен от телевизията.

 

И макар практиката винаги да е била да се намират дами, защото едва ли биха се намерили толкоз много, които да влязат в шоуто специално заради някой ерген, този път кастингът е прекратен, преди да бъде съобщено името на ерген №4, за чието сърце ще се състезават. Това навява на мисълта, че поне засега проектът се прекратява.

Освен това шоуто излиза твърде скъпо на и без това свития напоследък бюджет на медията, който намаля драстично след забраната на реклами за хазарт.

А и да не пропускаме, че по всяка вероятност новият програмен директор Апостол Пенчев не е доволен от евтиното зрелище, в което риалитито превърна телевизията.

 

За „Мастършеф“ пък изобщо и дума не става. bTV продължава да кани журито от последния сезон от време на време да гостува в предаванията й, за да поддържа интереса към формата и звездите му. Кани и някои от участниците, но нито е обявила кастинг за следващо издание, нито пък прави намеци за подобни намерения.

 

Миналия вторник медията съобщи, че съвсем скоро в програмата й ще влязат цели 4 нови развлекателни формата, подходящи за цялото семейство. Те повдигнаха леко завесата, издавайки, че две от тях ще са свързани с музика, а останалите са за разпознаване на възраст и самоличност. Идеята в тях била подобна на сваленото от ефира на Нова тв „Скрита самоличност“, което уж скоро щяло да се завърне с нов сезон, но поне по описание нещата изглеждат доста по-раздвижени и любопитни.

 

Заглавията на новите предавания са: „Коя е тази песен?“, „Помниш ли текста?“, „Колко ми даваш?“ и „Кажи честно“. Първото шоу е по американски лиценз и представлява състезание между двама участници, които трябва да разпознават песни от всякакви музикални жанрове и периоди само по малки части от мелодията, изсвирени на живо в студиото.

 

„Помниш ли текста?“, също е американска игра, в която участниците трябва да пеят песни от различни жанрове и периоди, попълвайки липсващите фрази.

Останалите две предавания са по британски лиценз. „В Колко ми даваш?“ двамата участници трябва да назоват точната възраст на шестима непознати, разполагайки само с няколко жокера.

В „Кажи честно“ пък, жури от четирима души се изправя срещу трима непознати, твърдящи, че са едно и също лице. Трябва да се разпознае кой казва истината. Тримата непознати се състезават в отбор, така че изготвят стратегии за заблуждаване на журито.

 

Освен това телевизията обяви и двете риалитита, на които ще залага занапред – „Островът на 100-те гривни“ и „Бягство към победата“.

Източник: Уикенд