април 28, 2024

Човек на Маги Халваджиян стана новият главен директор „Съдържание“ в Нова тв

Красноречивите намеци за връщането на „Господарите“ бяха направени още през пролетта

https://kliuki.net/liubopitno/chovek-na-magi-halvadzhiyan-stana-noviyat-glaven-direktor-sadarzhanie-v-nova-tv/212974 Kliuki.net
Човек на Маги Халваджиян стана новият главен директор „Съдържание“ в Нова тв

Няма никакво съмнение, че маститият продуцент Маги Халваджиян се бетонира в Нова тв, след като бившият изпълнителен директор на фирмата му „Глобал Груп“ – Светлана Василева, поема програмата на телевизията. Именно тя – човекът, който 8 години работи като изпълнителен директор във фирмата на арменеца, е новият главен директор „Съдържание“. Избрана е да заеме мястото на напусналия Апостол Пенчев, който пък по непотвърдена информация се завръща в bTV.

 

Василева ще встъпи в длъжност от 2 януари 2024 г. В официалното съобщение на медията се посочва, че тя „ще поеме управлението на програмното съдържание и ще го развива чрез телевизионните и дигиталните платформи“. В най-общи линии се смята, че това вещае изключително светло бъдеще на досегашния й работодател Маги Халваджиян, който и без това има доста силни позиции  Нова тв.

 

Фирмата, която доскоро бе управлявана от Василева стои зад „Като две капки вода“, „Маскираният певец“, „С Рачков всичко е възможно“, „Звездите в нас“ и всички останали програми, с които арменската фамилия е известна, в т.ч. и знаковото шоу „Господари на ефира“.

 

По-паметливите припомнят, че още през пролетта бяха направени красноречиви намеци, че в скоро време се очаква и завръщане на „Господарите“. Нищо чудно това да се случи от следващата пролет, предвид, че именно Василева поема ефира на нова тв.

 

Човек на Маги Халваджиян стана новият главен директор „Съдържание“ в Нова тв

Предшественикът й Апостол Пенчев, случайно или не, успя цели два пъти да свали хитовото шоу от програмата на две телевизии, които е управлявал. Първият път направи това от ефира на bTV. Зрителите вероятно си спомнят огромния скандал, с който предаването изчезна от програмата на телевизията през 2012 г.

 

В автобиографията, която излезе на пазара преди броени дни, Халваджиян разказва и за проблема, довел до тази развръзка. Като централна действаща фигура в конфликта той посочва именно Пенчев, който се притеснявал, че разследващите репортажи на „Господарите“ може да ядосат важни хора. Шоуто пада от програмата на bTV, но пък тръгва в ефира на конкурентната Нова тв.

 

През 2017 г. обаче Пенчев поема програмата на Нова тв и след по-малко от две години след това, „Господарите“ отново се разделят с ефира. Като повод за това се смяна скандала с инсцениран побой над репортер, в който е въвлечен и тогавашният премиер Бойко Борисов.

Той призова насилниците да бъдат наказани, но по-късно стана ясно, че всъщност насилие не е имало.

 

Човек на Маги Халваджиян стана новият главен директор „Съдържание“ в Нова тв - Снимка 2

Това обаче едва ли е била истинската причина за свалянето на предаването, тъй като репортерът бе уволнен, а шоуто продължи да се радва на огромен рейтинг месеци след скандала. Очевидно има друг конфликт, който остава скрит за широката публика.

 

Така или иначе Апостол Пенчев вече няма да е фактор в Нова тв, след като подаде молба за напускане още през миналия месец. Преди повече от седмица сайтът Lupa.bg отбеляза, че се очаква на негово място да бъде назначена Светлана Николова и няколко дни по-късно Нова тв потвърди назначението й.

 

Василева е първият изпълнителен директор на bTV, а в периода 2010-2012 г. е главен изпълнителен директор на „Нова Броудкастинг Груп“. Професионалният й опит включва позициите на генерален директор на „Фокс“ в България и вицепрезидент за Североизточна Европа на каналите на групата „Фокс“. В последните 8 години тя е главен изпълнителен директор на „Глобал Груп“, компанията на Маги Халваджиян.

Източник: Уикенд