май 21, 2024

Човек се оказа в окото на торнадото, помело България! Каква е съдбата му? (Видео)

Десетки къщи са с отнесени покриви в Североизточна България

https://kliuki.net/liubopitno/chovek-se-okaza-v-okoto-na-tornadoto-pomelo-balgariya-kakva-e-sadbata-mu-video/212197 Kliuki.net
Човек се оказа в окото на торнадото, помело България! Каква е съдбата му? (Видео)

Торнадо помете Севроизточна България. Десетки къщи в няколко населени места са с отнесени покриви, а хората молят за помощ властите в лицето на премиера Николай Денков. Най-сериозно са засегнати селата в Разградско. Картината в село Лъвино изглежда критична. Съобщава се за много пострадали къщи, паднали електрически стълбове и множество смачкани автомобили.

Човек се оказа в окото на торнадото, помело България! Каква е съдбата му? (Видео)

 

В платформата тик-ток се разпространява видео на очевидци, попаднали в селото в най-критичния момент. На него се вижда човек с колело, който се оказва изненадан от ураганния вятър. Секунди по-късно на мястото се стоварва огромен ламаринен покрив. Най-често задаваният въпрос към автора на видеото е каква е съдбата на човека. Според информацията той избягал в последния момент и под руините е останало само премазаното колело. Въпреки сведенията коментиращите не спестяват обвиненията към автора на видеото и въпросите защо не е оказана помощ на човека в беда. Вижте видеото тук!

 

За днес бе обявен оранжев код за ураганен вятър и проливни валежи. Прогнозите се оправдаха и в почти цялата страна времето бе екстремно. Силен вятър нанесе щети в Сливен, Разград, Търговище и Силистра. Съобщава се и за торнадо, нетипично за нашите ширини. В Силистренско се съобщава и за достигане до земята на въздушната фуния, което е изключително рядко явление.

 

Още тази нощ времето ще се подобрява.

 

Източник: meteobalkans.com