юли 20, 2024

Цветана Манева отпадна от проект на БНТ

Роли в продукцията имат Деян Донков и Радина Кърджилова

https://kliuki.net/liubopitno/cvetana-maneva-otpadna-ot-proekt-na-bnt/218293 Kliuki.net
Цветана Манева отпадна от проект на БНТ

Заради забавянето на работата по нов сериал на БНТ, времето се оказа фатално за участието на една от последните ни легенди на сцената – Цветана Манева. Тя е отпаднала изненадващо от проекта „Дъщерите на София“, който уж щеше да се снима още през 2022 г., но бе отложен чак за идната пролет. Наложило се е голямата актриса, на която бе поверена главната роля, да се оттегли. Според мълвата причината е в здравето й, което за тези две години се разклатило доста сериозно.

 

Новият сериал разказва семейна история за една майка – София и трите й дъщери, чиито роли са поверени на Койна Русева, Теодора Духовникова и Радина Кърджилова. Още преди две години стана ясно, че в ролята на майката ще влезе Цветана Манева. Това се случи само няколко месеца, след като актрисата обяви официално, че се оттегля от театралната сцена.

По ирония на съдбата към днешна дата актрисата все още продължава да се появява пред публика, но не може да вземе участие в сериала.

Още щом обяви, че слиза от сцената, мълвата разнесе, че причината се крие в здравословен проблем, който й пречи да спазва професионалните си ангажименти в театъра. Цветана признала пред свои близки, че има сериозни проблеми с паметта и не може да помни репликите си.

 

Изненадващо е обаче, че Манева е отпаднала от сериала, предвид, че пред камерите има дубли и монтаж, благодарение на които могат да бъдат поправени всички актьорски грешки. Единствената добра новина в цялата ситуация е, че ролята е поверена на друга голяма звезда – Мария Каварджикова, чиито почитатели със сигурност ще се радват да я видят отново на малкия екран, след като преди няколко години проследиха съдбата на героинята й в „Откраднат живот“ по Нова тв.

 

В новия сериал ще има и сирно мъжко присъствие като с главните мъжки роли са натоварени Ивайло Христов, Деян Донков и Юлиан Вергов. Стартът на снимките ще бъде даден през пролетта на Южното ни Черноморие.

Източник: Уикенд