юни 30, 2024

Д-р Неделя Щонова отпраши на почивка след „Денсинг Старс“

По време на танцовата надпревара лекарката неколкократно стигала до предела на силите и възможностите си

https://kliuki.net/liubopitno/d-r-nedelya-shtonova-otprashi-na-pochivka-sled-densing-stars/225492 Kliuki.net
Д-р Неделя Щонова отпраши на почивка след „Денсинг Старс“

Д-р Неделя Щонова и партньорът й в „Денсинг Старс“ – професионалният танцьор Атанас Месечков, успяха да грабнат първото място в танцовото състезание, но срещу солидна цена. Сложните хореографии, с които двойката победител в шоуто впечатли журито и публиката им коствали немалко болежки, а тя се сдобила и с няколко по-сериозни контузии. Д-р Щонова обаче очевидно е успяла да се възстанови доста бързо от тях предвид факта, че тези дни се върнала отново във фитнес залата.

 

По време на танцовата надпревара лекарката неколкократно стигала до предела на силите и възможностите си. наложило й се и да потърси консултации с колеги заради травми, тъй като имала кръвоизлив в двуглавия бедрен мускул и съмнение за руптура на капсулата на бъбрека. Синеоката лекарка била измъчвана от преумора, стигнала до сълзи и безсънни нощи заради силните емоции. Дори й се наложило да посети гръден хирург заради съмнения за счупено ребро.

Освен всичко останало, тя се сдобила и с доста синини и отоци по време на всеотдайното си представяне в шоуто, но пък не съжалява за участието си. Щастлива е, че е последвала сърцето, което й подсказвало да се включи в „Денсинг Старс“

 

Тъкмо в шоуто д-р Щонова се убедила още веднъж във важността на дисциплината и трудолюбието, за които винаги е вярвала и проповядвала, че имат съществена роля за всеки успех. „Просто има път, който трябва да бъде извървян“, каза лекарката преди дни от любимия си фитнес, в който се завърна след кратка пауза. Тя се отдаде на почивка след победата в танцовото състезание, понеже тялото й имало нужда.

 

„Както и журито казваше, ние имахме най-сложните хореографии, правихме най-трудните поддръжки и просто тялото ми имаше нужда да си почине“, споделя тя.

 

В дните след финала на шоуто лекарката не релаксираше на дивана вкъщи, а на ваканция в Сан Марино. Посети и италиански градове, включително Венеция, като доста често се придвижваше с колело. Преди това пък, в края на май, д-р Неделя Щонова бе в Англия, откъдето сподели емоции от дипломирането на дъщеря си Лилия-Сапфира, която преди дни отпразнува 19-ия си рожден ден.

 

„Няма такъв миг на света! Вълнението да съпреживея дипломирането на моето малко момиченце. Браво, Лили! Безусловна моя обич. Ти се появи толкова трудно на белия свят – като едно малко чудо. И аз винаги мислех, че трябва да те пазя, да те уча, да те закрилям, да ти давам посоки, сили, помощ и ориентири. А истината, мила моя, е, че през цялото това време ти мен учеше, ти ме закриляше, ти ми даваше сили, опора, криле, светлина и пример!“, каза д-р Щонова с неприкрито вълнение.

 

Загатна и за изпитанията, които Лилия-Сапфира трябвало да преодолее, за да получи дипломата си.

„Зная колко ти беше трудно, мама. Помня всяка сълзичка и всяка безсънна нощ над учебниците“, сподели гордата майка и подчерта, че никога не се е чувствала по-щастлива, отколкото в деня на дипломирането на дъщеря си.

 

Три пъти отказвала да влезе в шоуто

С впечатляващото си представяне и заслужена победа в „Денсинг Старс“ д-р Неделя Щонова вдъхновила не само почитателите си и зрителите на предаването „Светът на здравето“. Същият ефект участието й има и сред колегите й. В това синеоката невроложка се убедила, когато наскоро се видяла на семинар с над 300 лекари в Плевен. Всички те й казали, че са благодарни и щастливи от дозата вдъхновение, която получили, гледайки я в танцовото състезание.

Предвид изявите й на професионално ниво в надпреварата, колегите и вероятно биха били изненадани, ако разберат, че е отказала на три пъти участието си.

 

Д-р Щонова се притеснявала какви ще са реакциите в лекарската гилдия, ако се включи в танцовото шоу, а и имала много натоварена програма. В крайна сметка се съгласила да участва в предаването с аргумента, че ще вдъхнови много хора. Условието й било, че иска да обясни мотива си да влезе в шоуто – не за да се състезава, а за да влюби хората в проактивния подход към здравето. Затова и била учудена, когато спечелила. „За мен има значение, че срещам деца по улицата, които искат да танцуват. Виждам хора с фрактури, които искат да ходят на рехабилитация, хора с по пет неуспешни опита ин витро, които ми казват: „Вие ни вляхте надеждата да вярваме, че един ден едно сърчице ще тупти под моето сърчице“, сподели д-р Неделя Щонова, която на финала получи повече гласове от певицата Дара.

 

Лекарката си го обяснява с това, че публиката е гласувала за човека Неделя, а не за танцьора Дара. Мисията на д-р Щонова била оценена, а именно да покаже, че животът може да бъде красив на всяка възраст. Това й казали и колегите, с които се срещнала.

Източник: Уикенд