юли 27, 2024

DARA и Kaufland представят кампания „книги с кауза“

Детските книги са фокус на благотворителната инициатива

https://kliuki.net/liubopitno/dara-i-kaufland-predstavyat-kampaniya-knigi-s-kauza-2/223734 Kliuki.net
DARA и Kaufland представят кампания „книги с кауза“

В навечерието на 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, Kaufland и DARA се обединяват в социална кауза за популяризиране на четенето сред най-малките. За всяка продадена детска книга, която участва в кампанията през този месец, най-голямата търговска верига в България ще отдели част от сумата за отлични ученици и студенти без родители.

 

Това е четвъртата инициатива от благотворителната кампания „Дари с DARA и Kaufland от началото на годината, която ритейлърът разгръща успешно в партньорство с младата поп изпълнителка. Всеки месец звездата призовава своите фенове да пазаруват  тематични продукти от асортимента на Kaufland със специална кауза  - подкрепа за образованието на младежи и начало на кариерата им. Всички детски книги, които са част от каузата, са обозначени със специален етикет с името на кампанията и могат да бъдат намерени във всеки от 65-те хипермаркета на ритейлъра в цялата страна. Търговската верига ще дари част от сумата за социалната  кауза.  

 

„Обичам да помагам и участвам в различни каузи, водена от личния си порив. Радвам се, че кампанията ни с Kaufland е толкова успешна, привлича все повече хора и подпомага образованието на младежи, които се нуждаят от финансова подкрепа за бъдещето си. През май месец фокусът е върху най-значимия празник за нашата култура и писменост - 24 май. С покупката на детски книжки, с които родителите могат да запалят любовта към четенето у своите децата, можем да направим още едно добро дело. Нека го направим заедно!“, призовава изпълнителката.

 

„Дари с DARA и Kaufland” подкрепя отлични ученици от 11 и 12 клас и студенти в държавни учебни заведения, изгубили единия или двамата си родители, или израснали в специализирана институция. Младежите са избирани по два критерия - за отличен успех и мотивация за развитие. Те получават възможност да продължат образованието си чрез програмата, както и да получат подкрепа за старт в кариерата и да се запознаят с водещи работодатели. Средствата се разпределят от фондация BCause чрез националната програма „Готови за успех“.

 

Повече информация за кампанията и интервю с DARA за каузата можете да прочетете на kaufland.bg.

 

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 служители. През 2023 г. компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.