май 24, 2024

Дарина Радева застава редом до утвърдени актьори на сцената на Народния театър

В артсредите се мълви, че тази покана е реверанс на Василев към президента Радев

https://kliuki.net/liubopitno/darina-radeva-zastava-redom-do-utvardeni-aktyori-na-scenata-na-narodniya-teatar/218767 Kliuki.net
Дарина Радева застава редом до утвърдени актьори на сцената на Народния театър

Съвсем скоро президентската дъщеря Дарина Радева ще излезе на сцената на Народния театър, където в момента текат репетиции по спектакъла „Елементарните частици“. Той е по романа на известния френски писател Мишел Уелбек. Премиерата му ще се състои през април на Камерна сцена, а на нея със сигурност ще бъде и държавният глава Румен Радев.

 

Както е известно, Дарина е последна година студентка в НАТФИЗ в класа по актьорско майсторство за драматичен театър на проф. Пенко Господинов. На първата си сцена, тя ще застане редом до утвърдени имена в бранша като Теодора Духовникова, Жаклин Даскалова, Димитър Николов, Мартин Димитров, Елена Иванова и Славена Зайкова.

Драматизацията и режисурата са дело на Крис Шарков, сценографията и костюмите – на Никола Тороманов, а музиката – на Емилиян Гацов – Елби.

23-годишната Дарина Радева вече има доста интересни роли зад гърба си не само в Учебния театър в НАТФИЗ, а и на други сцени. Дега обаче е поканена в Народния театър.

 

Макар режисьорите, с които е работила да твърдят, че е талантлива и амбициозна млада актриса, над Дарина Радева тегне сянката на съмнението, че е поканена от директора на Народния театър Васил Василев като реверанс към баща й.

 

Припомняме, че по време на най-разгорещените спорове в Народния театър, Румен Радев не позволи на служебния министър на културата да инициира махането на директора Васил Василев. Президентската двойка често ходят там на премиери, а и Дарина също понякога придружава баща си.

 

Ежегодно в театралните вузове в страната се дипломират около стотина актьори, но единици са тези, които успяват да получат веднага покана от Народния театър по заслуги, коментират в театралните среди.

Източник: Уикенд