September 16, 2024

Деси Стоянова подписа с академията на Васил Терзиев

А уж всичко това бе заради предстоящите промени в предаването…

https://kliuki.net/liubopitno/desi-stoyanova-podpisa-s-akademiyata-na-vasil-terziev/229043 Kliuki.net
Деси Стоянова подписа с академията на Васил Терзиев

По всичко личи, че преди да обяви напускането си от Би Ти Ви, Деси Стоянова е успяла да си оплете много добре кошницата. Оказва се, че бившата водеща на „Преди обед“ е имала солиден гръб, когато е съобщила на своите шефове, че се разделя с телевизията. Става въпрос за договорката й за работа като лектор в академията, основана лично от актуалния кмет на София – Васил Терзиев.

 

Макар раздялата й с Би Ти Ви да изглеждаше емоционална и преливаща от топли чувства, то Стоянова отдавна е подготвяла почвата за това събитие. За разлика от мнозина от колегите си, които подават оставки в състояние на афект, тя е тъкала своето килимче бавно и методично, за да може след като напусне сигурната си работа, да стъпи спокойно на него.

Едва, след като се е подсигурила с достатъчно силни съюзници, звездата е обявила, че си тръгва, а именно академията „Телерик“, чийто основател е Васил Терзиев. Едва 5 дни след последния й ефир, въпросната академия е обявила, че стартира напълно нова програма за обучение на мениджъри във всички направления на бизнеса, в която Деси Стоянова ще преподава. Снимката й е наредена сред тези на 18 мениджъри, собственици и управители на различни големи компании в България и по света, които също ще преподават в този курс на обучение. Продължителността на програмата е 3 месеца като лекциите и упражненията са онлайн, два пъти в седмицата, вечер. Цената за тази екстра е (Забележете!) 6 000 лева.

 

Само безнадежден наивник би могъл да реши, че Деси Стоянова е подписала договор за работа в тази програма едва след напускането си от „Преди обед“, предвид, че за обявяването на такъв вид програми се изискват месеци подготовка и координация. По-вероятно е работата да е била вече опечена, когато тя е съобщила на своите шефове, че ще трябва да си потърсят нова водеща за септември.

 

Новината за предстоящите промени във формата на предаването, според които то вече ще трябва да се насочи към по-младата аудитория, само й е дала добро извинение и възможност да аргументира решението си по по-приемлив за обществото начин. Вместо да обяви, че напуска, тъй като бизнесът вече й е по-интересен от телевизията, а и парите са по-добри, тя е използвала като оправдание промените във формата – че в него ще бъдат включени прекалено много лайфстайл елементи за сметка на сериозните теми и културата, с което като сериозен журналист не може да се примири.

Източник: Уикенд