October 18, 2024

Диана Димитрова обърна палачинката

Временно щяла да слезе от сцената, за да рисува

https://kliuki.net/liubopitno/diana-dimitrova-obarna-palachinkata/226666 Kliuki.net
Диана Димитрова обърна палачинката

По всичко личи, че сбогуването на Диана Димитрова със сцената ще се окаже чиста проба кьорфишек. Само две седмици след изиграването на последното си представление, за да напусне след това театъра и да замине за чужбина, звездата обяви, че никога не е казвала, че повече няма да бъде актриса.

Нищо чудно, както триумфално си тръгна, след няколко месеца да направи и триумфално завръщане.

 

Не е ясно кой дава съвети на Диана Димитрова за собствената й самореклама, но актрисата направи много хитър ход, като обяви, че напуска театъра, за да учи анимация в чужбина. Това накара медиите да загърмят по неин адрес в момент, в който новините около името й бяха позатихнали. На 25 юни актрисата изигра за последен път една от двете си роли в театъра в последно време – култовата Ирина от „Тютюн" на режисьора Бина Харалампиева. Миналата събота обаче Димитрова обърна плочата и се оказа, че всъщност никога не е имала намерение да спира да се занимава с актьорската си работа.

Само че на сцената и пред камерата играела роли, а сега искала да бъде се беси. Това ставало само когато рисува. Ето какво сподели Диана в социалните мрежи: „Вчера една дама, беше толкова мила и също толкова възмутена едновременно, ми каза: „Ама как така?! Вие трябва да сте пред камерата, не зад нея". Никога не съм казвала, че повече няма да бъда актриса... Но дойде моментът да бъда себе си, а това се случва само и единствено, когато рисувам. Във всички роли през годините съм „бягала” от себе си. Опитвала съм да изграждам образи. Това е наистина любопитен процес и много дълга тема. Но сега е време за друго. Време е картините ми да започнат да живеят и да се движат. Обратно пред платното!”.

 

Явно Диана въобще не е правила планове да слиза от сцената, а просто да я напусне за кратко, докато трае обучението зад граница. Не е случайно, че тя игра до края на театралния сезон, а наесен, когато навсякъде по света започват новите учебни години, ще бъде в чужбина, за да учи. Тя не съобщава подробности нито за академията, в която ще учи, нито за вида на обучението, но най-вероятно е магистратура или специализация. Това означава, че до година-две можем да я очакваме обратно. Звездата наистина не е казвала в прав текст, че се отказва да бъде актриса, но черно на бяло написа, че напуска театъра, което е намек за същото.

 

Ето думите й, написани на 21 април:

„Скъпи хора, трябва да знаете, че напускам театъра. Не ме виждате никъде по телевизията, защото отказвам участия. Приета съм в една от най-добрите академии в света за 3D и 2D анимация! Успях да се преборя на изпитите”.

 

Всичко това означава, че феновете на Диана Димитрова не бива да се тревожат. Тя най-вероятно скоро ще се завърне и на екран, и на сцената, само че въоръжена с още една диплома, Дотогава се очаква от време на време да пуска сензационни бомби около името си, за да поддържа интереса към собствената си персона.

Източник: Уикенд