май 22, 2024

Дилърката от Бургас, която се отрови с погълнатата дрога при акция на МВР, работи за шурея на Митьо Очите

Мълвата носи, че Юлияна напуснала болницата още същия ден

https://kliuki.net/liubopitno/dilarkata-ot-burgas-koyato-se-otrovi-s-pogalnatata-droga-pri-akciya-na-mvr-raboti-za-shureya-na-mityo-ochite-2/219807 Kliuki.net
Дилърката от Бургас, която се отрови с погълнатата дрога при акция на МВР, работи за шурея на Митьо Очите

Наркодилърката Юлияна Иванова, която преди броени дни погълна пакет синтетична дрога пико в опит да скрие наркотиците по време на МВР акция в бургаския квартал „Черно море“ и заради това се озова натровена и в тежко състояние в УМБАЛ – Бургас, е имала сериозен покровител зад гърба си.

 

Оказва се, че Юлияна е пласирала дрога за помориеца Христос Янулис, по-малкият брат на съпругата на несебърския наркобарон Митьо Очите – Антигона, разкриват запознати от морския ъндърграунд. От разказа им става ясно, че 35-годишната жена е изпълнявала ролята на снабдител в наркоорганизацията на Христос Янулис, в която дрогата се пласирала само от жени.

 

Случаят с блондинката, натровила се със собствената си дрога, придоби огромна популярност в Бургас, след като станаха известни подробности от проведената акция на тамошната полиция миналата събота срещу Юлияна и 28-годишната й съратничка Камелия Вангелова.

 

Двете дами – пласьорки на пико и хапчета екстази, бяха задържани пред казино „Маракеш“ от полицаи от Пето РУ в Бургас, а при обиск ченгетата откриха над 30 грама наркотици в джобовете им. За да осуетят задържането си, Юлияна и Камелия погълнали част от пакетите с пико, подготвени за продажба на дребно. Пликчето с дрога, погълнато от блондинката Юлияна, обаче се скъсало в стомаха й и тя се свлякла на земята в гърчове пред смаяните полицаи. Уплашена да не й се случи същото, другата задържана пласьорка Камелия изплюла на земята няколкото пакета с дрога, които кътала в устата си.

 

35-годишната Юлияна Иванова, която погълна пакет синтетична дрога пико при акция на МВР - Бургас

Тъй като съществувала вероятност да умре в ръцете им, полицаите бързо повикали екип на Спешна помощ, който отвел натровената с дрога Юлияна в бургаската болница. Там лекарите чрез интервенция успели да я накарат да повърне прозрачна полиетиленова опаковка с все още неразложила се в стомаха й кафеникава течност в нея. Юлияна е настанена в отделение „Реанимация“ с диагноза „тежка интоксикация“. Животът й вече е извън опасност и след броени дни, когато се възстанови напълно, тя ще бъде въдворена в арестантска килия.

 

Камелия Вангелова, която беше арестувана заедно с Юлияна, пък се оплака, че е била жестоко пребита от полицаите в ареста, които й разбили носа и я ритали в бъбреците. От бургаската полиция потвърдиха, че 28-годишната Камелия е с травма на носа, която обаче не била причинена от действията на задържалите я ченгета.

В районния съд в Бургас, където се гледа мярката й за неотклонение, следите от раната на носа на пласьорката на дрога бяха видими. Това обаче не трогна съдиите, които разпоредиха Камелия да остане за постоянно в ареста.

 

Камелия Вангелова твърди, че полицаите са я пребили след задържането

Запознати с акцията на бургаската полиция срещу гълтачката на пико Юлияна и съратничката й Камелия разказаха, че ченгетата са ги сгащили в момент на „захранка“. Твърди се, че 35-годишната Юлияна изпълнява ролята на снабдител в наркомрежа, ръководена от шурея на Митьо Очите – Христос Янулис. Братът на съпругата на Димитър Желязков обаче работел за себе си, а не за Морския Ал Капоне, който нито искал да го вижда, нито да го чува.

 

„Христос търгува с екстази и пико, които се забъркват в Айтос и се продават в Бургаския регион. Специфичното в наркобандата на шурея на Митьо Очите е, че наркотиците се пласират само от жени – дилърките са четири или пет на брой, като са зареждани със стока от „гълтачката на дрога“ Юлияна", разкриват запознати от бургаския ъндърграунд. Христос обаче не е арестуван след задържането на дилърките, което подклажда мълвата, че над него има спуснат полицейски и прокурорски чадър.

 

Шуреят на Митьо Очите - Христос Янулис

Представители на местния подземен свят отдавна твърдят, че шуреят на Митьо Очите е „брониран“ срещу полицейски акции, тъй като през 2019 г., месеци след като е задържан като разпространител на наркотици в родния си град Поморие, той се превърна в свидетел на Специализираната прокуратура срещу наркобандата на поморийския бандит Любомир Славов – Мазния. В съда Христос Янулис свидетелства, че Мазния, Веселин Кръстев – Шашавия и Мартин Душев – Ароматния, контролират разпространението на дрога в Поморие и че пласират синтетични наркотици и в София чрез Марин Колев – Линчо.

Разправят, че след като бандата на Мазния отпада от играта, нишата е заета от шурея на Митьо Очите.

 

Интересен детайл е, че преди по-малко от година снабдителката на Христос беше закопчана от полицията в Бургас с 1 кг хапчета екстази, докато се вози в таксито на своя приятел. При проверка на таксиметровия автомобил в района на „Нафта-трейдинг, полицаите претарашили и дамската чанта на Юлияна заради подозрително обемистия й размер. В чантата полицаите откриха два плика от по 500 гр. с хапчета екстази, както и две пластмасови бутилки с надпис „етанол“ и шише пълно с метадон. Въпреки огромното количество дрога, с което беше заловена, Юлияна бързо бе освободена от ареста, а обвинителен акт срещу нея все още не е внесен.

 

„Възможно е Юлияна да е симулирала натравяне с пико, за да отърве ареста си и за да се озове в болницата в Бургас. Доколкото знам, тя е напуснала лечебното заведение още в деня след приемането си по спешност там, нищо че все още се води пациент на реанимацията“, коментира човек от морския ъндърграунд.

Неговата прогноза е, че Юлияна ще се отърве и този път, а цялата отговорност ще бъде поета от стоящата на по-ниско от нея ниво в наркойерархията Камелия Вангелова.

Източник: Уикенд, crimesbg.com