October 25, 2024

Доган пак кьоркютук пиян, не се появи на заключителния митинг

Сокола обърнал бутилка уиски през деня, не можа да дойде на финалното събитие в Момчилград

https://kliuki.net/liubopitno/dogan-pak-kyorkyutuk-piyan-ne-se-poyavi-na-zaklyuchitelniya-miting-4/232507 Kliuki.net
Доган пак кьоркютук пиян, не се появи на заключителния митинг

Заключителният митинг на коалицията АПС, който тази вечер се проведе в Момчилград, Кърджалийско претърпя тотално фиаско. Водачът на листата за района – Ахмед Доган, отново не се е появил пред хората, въпреки че всички дошли са го очаквали.

Такава беше реакцията му и на 28 септември, когато в Кърджали, сочен като бастион на Доган, почетният председател отново отсъстваше. В Момчилград тази вечер Джевдет Чакъров се опита да компенсира отсъствието на боса, заявявайки от трибуната: „Имате подкрепата и сърдечните поздрави на д-р Ахмед Доган! Той не успя да пристигне, за съжаление...“

Обичайните одобрителни възгласи този път липсваха, като приветствието му остана глухо и потъна в тишината. 

Според депесари, до последно се е очаквало основателя на ДПС да се появи на заключителния митинг, за да надъха топящия се елесторат. Агата дори имал подготвено слово. Плановете му обаче се объркали днес по обяд, след като била отворена поредната бутилка уиски. В късния следобед Доган вече бил кьоркютук пиян - неговото обичайно състояние в последните 15 години, което накарало хората му да преминат към план "Б" и изобщо да не го докарат на срещата с избирателите.

"Той просто едва стои на краката си, пелтече и фъфли... Не може да бъде докаран в това състояние пред избирателите", тюхкал се Джевдет Чакъров.

Хиляди хора чакаха на стадиона Ахмед Доган, но той така и не се появи, тъй като за пореден път е прекалил с алкохола

Според местен сайт, тази вечер вместо очакваните хиляди симпатизанти от цялата област, се събра малка група, която мълчаливо слушала ораторите от трибуната – без ентусиазъм и с пълна апатия. На призивите – „ДПС, ДПС!“, се чували възгласите само на хората от официалната трибуна. А електоратът посрещнал с ледено мълчание призивите им за победа на предстоящите избори на 27 октомври.

Събитието се проведе на стадиона в Момчилград, но голяма част от хората в района стояха извън оградите докато траеше заключителния митинг на АПС. Малко след като свършиха официалните речи, стадионът се напълни с народ, който се оказа, че бе дошъл да чуе не политиците, а концерта на специално пристигналата от Турция звезда Мурат Боз. 

Показателен е фактът, че заключителното събитие на АПС се проведе не в бастиона на Сокола -  областния център Кърджали, а в Момчилград. Това издава несигурност и съмнения, че ще получат висока подкрепа  на вота в неделя.

Източник: lupa.bg