март 29, 2024

Джаго категорично отказал лекарска помощ

https://kliuki.net/liubopitno/dzhago-kategorichno-otkazal-lekarska-pomosht/166750 Kliuki.net
Джаго категорично отказал лекарска помощ

На тържеството изпълнителят се раздал като за последно

Последното пиршество за Митко Трайков – Джаго била двудневна ромска сватба.

На сватбата той не бил поканен като изпълнител, а като почетен гост на домакина на тържеството – ромския барон Януш Димитров-Оси, който женил племенницата си.

Сватбата се състояла в столичния квартал „Христо Ботев“. На купона 130-килограмовия Джаго се раздал като за последно. Освен че поздравил младоженците с най-известните си хитове, Циганския Павароти прекалил с алкохола като го съчетал и с някои забранени субстанции. Това твърдят хора, присъствали на купона.

Джаго вече имал здравословни проблеми след изкарани 2 инфаркта. Това обаче не му попречило да забрави за всички задръжки на ромското тържество. Два дни по-късно той издъхнал в имението си в столичния квартал „Факултета“. Според негови близки талантливият изпълнител угаснал от сърдечна недостатъчност. В последните часове на живота си той се чувствал много зле, но забранил да викат линейка.

Негов колега споделя, че Джаго мразел болници и не обичал посещенията при доктори, които според него го тъпчели с цели шепи безполезни лекарства.

Негови близки споделят, че изпълнителят издъхнал в дома си на позлатеното легло като царска особа. Най-вероятната причина за смъртта му е сърдечна недостатъчност.

До края на живота си той не спря да пее. Беше виртуоз на кларнета и акордеона, но именно певческите му умения го превръщат в една от звездите на родния музикален небосклон.

В началото на 90-те години той сформира ромския оркестър „Джипси Авер“. До последно е канен да пее както на цигански, така и на български сватби заради широкия си репертоар, разпростиращ се от „О, соле мио“ през циганските песни и стигащ до българския фолклор като „Драгиева чешма“.

Източник: Уикенд