март 28, 2024

Елена Гунчева-Гривова: Никога не е имало такова голямо разделение между политици и народ

Тя е от малкото открояващи се с пиперливите си и на място коментари 

https://kliuki.net/liubopitno/elena-guncheva-grivova-nikoga-ne-e-imalo-takova-golyamo-razdelenie-mezhdu-politici-i-narod/199040 Kliuki.net
Елена Гунчева-Гривова: Никога не е имало такова голямо разделение между политици и народ

Бившият депутат от „Възраждане“ Елена Гунчева-Гривова е изключително активна в социалните мрежи и лесно прави впечатление с пиперливите си коментари по различни социални теми. 

Не цепи басма никому и винаги знае как да постави човек на точното му място. 
По повод рождения й ден, който отбеляза на 7 януари посочва, че си пожелава най-вече здраве, защото е трудно човек да се радва на всичко останало, ако не е здрав. 
В по-общ план се надява, че българите най-после ще осъзнаят какво се случва и как да направят така, че прекрасната ни държава да има бъдеще.

Елена Гунчева-Гривова: Никога не е имало такова голямо разделение между политици и народ

Твърди, че винаги е била наясно, че политиката е мръсна работа, но след като бе депутат, се е убедила лично в това, както и какви непочтени хора се подвизават там. За нейно огромно съжаление видяла много малко смисъл за България и повече лични и партийни интереси. Нагледала се е на небивало лицемерие, което не може да бъде видяно никъде другаде. Видяла е лъжи, алчност, измами и се е убедила, че хората, които са във властта, не са случайни, а внимателно подбрани и промотирани политически продукти

Дала си е ясна сметка, че е невъзможно да се приспособи към такава покварена система, противоречаща на цялата й същност. След като казала истината за всичко, което видяла, естествено била оплюта. Хората, които вървели с името й напред в изборите, направили опит да я компрометират, наричайки я „никоя“. Приема всичко това като урок, че не трябва да дава на никого повече доверие, както и че политическата система трябва основно да се промени, за да имат българите полза от нея. 

В този си вид тя е изключително вредна, тъй като подклажда изключително долни и низки страсти и наклонности. Голяма част от политиците ни нямат и ден трудов стаж извън партиите и не стават за нищо друго. Те живеят в някаква друга вселена. Тези провалени хора са се вкопчили яростно във властта, тъй като не биха успели със собствените си способности да постигнат нещо в живота. 

Продължава да се занимава с адвокатската си работа и е убедена, че е в дълг към клиентите си, тъй като се наложило да ограничи работата си в кантората, докато била в парламента. 
Смята, че рожденият ден е ден като всички останали и не е стигнала до там, че да си мисли, че светът се върти около нея. Категорична е, че няма незабравими дни и всеки един ден носи нещо ново. 
Споделя, че обожава подаръците, но предпочита да казва какво иска пред това да я изненадат. 
Елена Гунчева е от хората, които се радват на възприятия и усещания, а не на вещи. Като най-щастливи моменти в живота си определя раждането на сина си, вторият й брак, както и това, че е била приета да следва право в два университета. Като най-лош момент посочва кончината на баща й и това, че се е съгласила да се кандидатира за депутат. 

Любовта е това, което осмисля живота й. Посочва, че трудно се стига до нея, но човек не трябва да губи вяра и надежда. 
Не помни за какво е похарчила първите си спечелени пари, но си спомня, че е било за раз време и за глупости. За нея парите не са цел, а само средство. 

По отношение на новата политическа година посочва, че никога не е виждала такова разделение между бедни и богати, политици и народ. При над 100 действащи партии българите не виждат надежда за добро управление в нито една от тях. Стигнало се е до пълно отричане на политическата класа от обществото. Никой интелигентен и кадърен човек няма стимул да влезе в политиката, тъй като там правилата са много груби и ще бъде окалян. Много от добрите и почтени хора, които направиха грешката да влязат в политиката, бързо се отдръпнаха от нея.

Като любим български политик посочва д-р Петър Дертлиев и допълва, че заради него се включила в политиката през 1990 г. От сегашните обаче не може да определи като любим никой.
Смята, че най-лошият сценарий би бил, ако продължим по същия път и по същия начин. Никой не вижда бъдещето си и това на децата си в България. Всеки иска да се спасява от тук. Категорична е, че ако продължим да не правим нищо, ще се самоунищожим. 
Източник: Уикенд