май 01, 2024

Фики Стораро сгази здраво лука с новото лъскаво возило

Чалга певецът се стресна

https://kliuki.net/liubopitno/fiki-storaro-sgazi-zdravo-luka-s-novoto-laskavo-vozilo/215575 Kliuki.net
Фики Стораро сгази здраво лука с новото лъскаво возило

Заради баровския джип „Мерцедес“ на стойност 500 бона, с който Фики Стораро се похвали наскоро, НАП го е взела на мушка. Столичната дирекция на приходната агенция е разпоредила ревизия буквално дни преди Коледа – на 21 декември.

 

След като братът на певеца – Емрах, обяви публично, че батко му се радва на чисто нов звяр, който си купил с честен труд за празниците, данъчните се самосезираха.

Щателната ревизия трябва да установи дали има законни средства, за да притежава този модел на „Мерцедес“.

 

Фики Стораро сгази здраво лука с новото лъскаво возило

Проверката ще обхване период от 5 години назад, а данъчните имат срок от 3 месеца, в който да ровят в документите и банковите сметки на Фикрет Тунчен Фикрет, както е името по паспорт на сина на Тони Стораро.

 

Фики Стораро коментира смутено, че няма представа за какво става въпрос и допълни, че си има счетоводителка, която знае всичко. И разбира се не пропусна възможността да обърне палачинката, заявявайки, че автомобилът не бил негов, а просто временно го ползва.

 

Публична тайна е, че преобладаващата част от изпълнителите декларират символични суми от доходите си в НАП, макар да печелят стотици хиляди левове не горят от нетърпение да си плащат данъците. Всъщност малцина са наясно с факта, че певците са най-привилегированите, тъй като плащат едва 6% данък. Причина за това е, че от хонорарите им се приспада нормативно признатият разход от 40%, което смъква данъчната тежест от 10 на 6%.

 

Съществува обаче и друга особеност – при годишен доход от над 100 000 лв. хонорари, които всеки оборотен певец достига за има-няма месец, се начислява и ДДС, което е в размер на 20%. Когато излязат резултатите от ревизията на Фики Стораро като физическо лице, ще стане ясно колко стриктен е бил в плащането на данъците.

Източник: Уикенд