September 22, 2024

Фолк легендата Радо Шишарката на 59: Трите ми деца, са моят най-голям подарък от съдбата

Певецът описва патилата си в първата му автобиографична книга „Черните ангели“

https://kliuki.net/liubopitno/folk-legendata-rado-shisharkata-na-59-trite-mi-deca-sa-moyat-nay-golyam-podarak-ot-sadbata/230774 Kliuki.net
Фолк легендата Радо Шишарката на 59: Трите ми деца, са моят най-голям подарък от съдбата

През 90-те години на миналия век Радослав Петров стана известен с прозвището Радо Шишарката, което идва, след напускането на оркестър „Белите шишарки“ и започва да гради солова кариера. Той е любимец на мутрите в годините, в които се наливат основите на демокрацията у нас. Покрай познанствата си с известни за онези времена главорези неколкократно изпада в ситуации, от които идва се измъква жив. Силоваците толкова си падат по песента му „Тигре, тигре“, че я превръщат в свой химн.

„Шопската салата“, „Бели рози“ и други песни на популярния габровец звучат от всяка кръчма в страната по онова време.

 

Певецът описва патилата си в първата му автобиографична книга „Черните ангели“, а в момента работи трескаво по втората й част.

Роден е на 22 септември 1965 г. в Габрово, изучавал е свирене на тромпет и баритон.

И днес ще събере приятели, за да се почерпят, да хапнат и да пийнат за негово здраве. Обича рождените си дни и винаги ги посреща с добро настроение, за да му върви на добро през идните 12 месеца.

Не казва какво иска за подарък, всеки от гостите го избира самостоятелно. Не е фен на подаръците, тъй като за неговите почти 60 години, е придобил всичко необходимо. Тъй като приятелите му, са наясно, че е затрупан с всевъзможни вещи, му дават пари в плик. Заклет колекционер е на картини, събира майсторски творби на четката и затова предпочита да му дадат пари, за да може да си купи нова картина, а не да трупа парфюми, блузки, обувки и други непотребни вещи.

 

Като най-големият подарък от съдбата определя семейството си. Това, че му е дала шанс да е баща на три деца. Големият му син е на 37 години, дъщеря му на 30, а малкият му син – на 5. Всички се музикални, с дъщеря му записали дуетна песен, която ще излезе скоро и смята, че ще е в пъти по-харесвана от „Шопската салата“.

От една година не е правил нова песен, затова се кефи на бъдещия хит с дъщеря му. Ще заснемат и клип.

 

Първите му участия били през 80-та година в ресторант в Дряново. По онова време бил на 15, но от дете знаел, че ще стане музикант. Най-високият хонорар по онова време бил 11 лева – добра сума, имайки предвид, че една диня излизала 5-6 стотинки. Денем учел, а вечер свирел по ресторанти.

 

Признава, че не се интересува нито от световната, нито от българската политика. Според него е видно, че в България промяна няма да има и нещата са повече от разочароващи. Лично той е изгубил надежда, че нещо ще се промени. Преди дни се върнал от Испания и останал впечатлен от факта, че там храната и дрехите, са много по-евтини от нашите, а пътищата им – гладки и без дупки. В този ред на мисли подчертава, че у нас почти всичко е трагедия или пародия и именно поради тази причина над 2 млн. българи живеят зад граница.

 

Говорил с нашенци, които от 20 години са в Испания и били категорични, че няма да се върнат в България. За 35 години демокрация, единственото, което са постигнали политиците ни, е да изгонят 2 милиона здрави, умни и работливи момичета и момчета от България. Би трябвало онези, които са ги изгонили да се замислят кого ще управляват утре, ама нейсе.

 

Надява се да е жив и здрав още време, за да може да отгледа малкия си син и да му даде подобаващ старт в живота, за да може да стане прекрасен човек. От големия си син има две внучки, една от които е в Националния отбор на страната ни по гимнастика.

 

Прякорът Радо Шишарката му бил даден от Митко Пайнера.

Твърди, че е приятел с всички колеги първопроходци в лекия жанр, тъй като никога не си е позволявал да коментира кой как пее. Уважава ги, всички минават по пътя. При някои нещата се случват лесно, при други – по-трудно. „Дори да не могат да пеят, какво толкова, важно е, че са намерили своето място под слънцето. Гласовите умения вече не са на първо място, така е и в световен план. След Майкъл Джексън музиката стана сива, потъмня. Няма чак такива гръмки имена. Аз съм рокаджия по душа, дори свиря рок, разбирам от хубава музика. Забелязах, че след коронавируса хората сякаш не се радват толкова на културните мероприятия“, споделя той.

 

Твърди, че в душата му винаги е било уютно. Не е имал криза с микрофона и затова винаги му е било добре. Мутри има и към днешно време, но са по-прикрити, подчертава той и допълва, че предишните всички ги знаели.

Източник: Уикенд