September 22, 2024

Франциска се разделила за 2 години с мъжа си

Двойката си казали заветното „Да“ във Варна

https://kliuki.net/liubopitno/franciska-se-razdelila-za-2-godini-s-mazha-si/230752 Kliuki.net
Франциска се разделила за 2 години с мъжа си

Франциска Йорданова, която е сред новите попълнения в „Преди обед“ по Би Ти Ви, е щастливо омъжена от 13 години, макар със съпруга й Томаш Папкала да имат една дълга раздяла зад гърба си. Това стана ясно от споделеното от тях в предаването този вторник по повод Дантелената им сватба, която отбелязаха с танц в ефир.

„Две години танцувахме заедно, разделихме се за около две години, след което се събрахме, защото решихме, че не можем да живеем и да танцуваме с никой друг“, заяви Франциска.

 

Варненката, кръстена на прабаба си с хърватски произход, и съпругът й се срещнали преди близо две десетилетия. Професионалните танцьори, познати на зрителите на Би Ти Ви като част от журито на последния сезон на „Денсинг Старс“ се видели за пръв път в Щатите с посредничеството на общ приятел. Тъй като Томаш е висок и трудно си намирал партньорка в танците, негов познат му препоръчал Франциска и организирал срещата им за проба в танцово студио в Ню Йорк.

Мястото било доста далеч за варненката, заради което й се наложило да пътува цели 40 минути с метрото и закъсняла за срещата. Дори не могла да се обади, за да предупреди. Затова, когато пристигнала, бъдещият й партньор в танците не разкрил раздразнението си. „Чакам те, отивай да се преобличаш“, казал й той с леден тон.

„Като цяло първите ни впечатления не бяха много позитивни“, сподели Франциска. Всичко се променило, когато излезли на дансинга. Още в първия танц – фокстрот, двамата усетили силна химия като танцова двойка. „Нямахме хореография. Той ме водеше, аз го следвах“, разказва варненката. Това, че веднага си паснали не останало незабелязано от колегите им в танцовото студио.

 

Франциска и Томаш танцували 2 години като междувременно станали партньори и в живота. След това обаче настъпила раздялата им, която също продължила около две години, като през това време изобщо не общували, дори избягвали комуникация. „Бяхме млади и искахме да пробваме от всичко в живота. Аз бях на 25, а тя на 22-23 години, когато се запознахме“, сподели Томаш, а Франциска се съгласи. Все пак до раздялата се стига заради неразбирателства и в танците и помежду им като двойка.

 

След като се събрали отново, преди 13 години, Томаш и Франциска си казали „Да“ във Варна. Избрали морската столица да сватбата си, тъй като имат много приятели в Европа. Това бил най-щастливият им ден до момента.

Съпрузите винаги се прибирали във Варна, докато живеели зад граница. Томаш и Франциска се местели неколкократно. Живеели в САЩ- Ню Йорк и Ню Джърси, после де преместили в Полша. Франциска нямала трудности с адаптирането, понеже бързо научила полския покрай половинката си. Дори се случвало приятели на Томаш да предположат че е полякиня и да го питат откъде точно е. „Питаха от коя полска провинция съм, защото усещаха, че имам някакъв акцент“, коментира Франциска с усмивка.

 

Варненката нямала избор, дали да научи полски, понеже мъжът й отказал да говори на друг език, когато се преместили в родината му. „Казах й: „Сега живееш в полска къща, ще говориш полски“. Тя ме гледа и казва: „Какво?!“. Казах й: „Не се притеснявай, аз ще ти помогна“, разказва Томаш. Той пък говори много добре български език, което демонстрира и по време на съвместното си интервю с Франциска в предаването „Преди обед“.

 

Двамата решили спонтанно да се преместят с двамата си синове от САЩ във Варна. В Страната на неограничените възможности имали уреден, спокоен живот и прекрасна къща. Затова с избора си да заживеят в България озадачили много приятелите си. „Това беше проблемът. Всичко беше перфектно, прекалено лесно“, сподели Франциска. Тя и мъжът й дори помнят деня, в който, докато пиели вино в парк в САЩ и съзерцавали птици и катерички, заговорили по темата. „И сега какво?“, възкликнали тогава и се запитали на глас дали искат и занапред по същото време да пият спокойно вино в парка, понеже всичко върви, както трябва.

Тъй като и двамата обичат предизвикателствата, преценили, че е добра идея да се преместят в България.

 

След като разказаха вълнуващата история на любовта си, Франциска и мъжът й бяха предизвикани да танцуват от Зейнеб Маджурова – колежката на варненката в „Преди обед“. Тя и съпругът й трябваше да импровизират на песни от няколко различни музикални жанра. Сред парчетата бе и „Бяла роза“ на Славка Калчева.

Източник: Уикенд