април 27, 2024

Габриела Кирова пред Нова телевизия: България е изключително стратегическа територия в момента. Българите не трябва да губят духовността си

Тя се среща два пъти с папата и държи речи на престижни форуми

https://kliuki.net/liubopitno/gabriela-kirova-pred-nova-televiziya-balgariya-e-izklyuchitelno-strategicheska-teritoriya-v-momenta-balgarite-ne-tryabva-da-gubyat-duhovnostta-si-2/219158 Kliuki.net
Габриела Кирова пред Нова телевизия: България е изключително стратегическа територия в момента. Българите не трябва да губят духовността си

Навръх националния ни празник ви срещаме с една българка, която световните медии описват като жената, вдъхновяваща промяната в България и извън нея. Тя се среща два пъти с папата, държи речи на престижни форуми по света и иска да промени начина, по който се гледа на страната ни. 

 

Габриела Кирова е една от най-следваните българки в Instagram. Има над 330 000 последователи, но няма да я видите да рекламира хранителни добавки или козметика. Използва контактите си и платформата, която има, за да представи страната ни в една по-различна светлина.  

 

Тя е красива и нежна, но разбива на пух и прах предразсъдъците за нежния пол. Преди изисканите гала вечери и срещи със световноизвестни звезди, Габриела Кирова е едно малко момиче, с големи мечти.

„Родом съм от Перник. Ученическите ми години съм прекарала главно там. Семейството ми е много патриархално”, сподели жената.

 

Отива да учи бизнес в Англия, с идеята да се върне, след като завърши, но животът имал други планове за нея.

„Влюбих се в един мъж и се преместих заради него в Лондон. Имаме 13-годишен син. От тези българи съм, които тялото им е извън родината, но сърцето им е в България”, сподели тя.

Най-близка до сърцето ѝ е каузата да подобри имиджа на страната ни по света. Световните медии я описват като – „Габриела Кирова, която вдъхновява промяната в България и извън нея”.

„В чужбина родината ни изглежда като незначителна, провалена държава. Искрено вярвам, че имаме потенциал. Това, което искам да представя главно пред света е, че България е една изключително стратегическа територия, особено в момента с това, което се случва в глобален мащаб. Искам да насоча вниманието на влиятелни фигури от световната сцена да инвестират в България”, поясни жената.

 

Преди месец Габриела получи специална покана от папа Франциск за лична среща във Ватикана. Това, което привлякло вниманието му е нейната отдаденост да помага на хората в нужда.

„Видяхме се два пъти. Първата ни среща определено беше много докосваща. Беше по повод на една голяма благотворителна кампания за бедните хора. Той знае, че съм от България и главната тема при втората среща бе за все по-изчезващата духовност в хората”, разказа Габриела. Според нея бъдещето на страната ни е в ръцете на младите. Посланието ѝ към тях е, че човек е голям, колкото са големи мечтите му.

Източник: nova.bg, crimesbg.com