май 28, 2024

Гена Трайкова – г*й активистка

Медията постоянно канеше еднополови двойки, за да разказват за щастливия си живот заедно и да привличат симпатията на зрителите

https://kliuki.net/liubopitno/gena-traykova-gy-aktivistka/221808 Kliuki.net
Гена Трайкова – г*й активистка

Гена Трайкова се оказа върла г*й защитничка и активистка. Бившата шефка на новините в bTV, която бе уволнена, е член на консултативния съвет към една от столичните фондации, занимаващи се с подкрепа на хомос*ксуални, бис*ксуални и трансс*ксуални. За въпросната фондация се разчу точно преди година, че е спечелила над 93 бона от Фонд „Култура“, за да прави шоу с травестити.

 

Любопитен факт е, че Трайкова е била в съвета на директорите на въпросната фондация още, докато е работила като шеф на bTV новините. Макар тя да не работи там вече повече от 3 години, във визитката на сайта на фондацията е отбелязано, че тя е главен редактор „Новини“ в медийната група.

 

Припомняме, че тя напусна месец след уволнението на бившия й възлюбен и дългогодишен колега Венелин Петков, чиято дясна ръка е била винаги. Старата информация на сайта на фондацията само потвърждава, че Трайкова е била неин сътрудник още по времето, в което е работила в най-влиятелната за онова време телевизия у нас.

 

По-паметливите припомнят, че в новинарските и актуални предавания на медията редовно се дискутираха правата на хомос*ксуалистите и се водеше открита пропаганда в защита на г*й връзките и браковете в продължение на години. Медията постоянно канеше еднополови двойки, за да разказват за щастливия си живот заедно и да привличат симпатията на зрителите.

За момента тази вълна е затихнала, а прекъсването на г*й темата секна приблизително в същото време, в което Трайкова напусна bTV.

 

Едва ли е обикновено съвпадение и фактът, че малко след тази професионална раздяла се разчу, че Трайкова чете лекции пред г*й общността. Миналата година пък гръмна скандал, че фондацията, намираща се зад заведение в центъра на София, е получила над 93 бона от Национален фонд „Култура“ по проект, част от който е шоу с бинго игри, водено от три драг кралици.

 

Този проект е бил финансиран през 2022 г. – годината на напускането на Трайкова. Програмата, по която сумата е била отпусната е „Възстановяване и развитие на частни културни организации“. Малко преди скандала с парите за драг каин шоуто се разчу, че журналистката, заедно с Венелин Петков, е започнала работа в УНСС, магистърска програма „Мултимедийна журналистика“.

Източник: Уикенд