май 05, 2024

Григор Димитров чукна 13-о място в класация по пачки (Мастърс турнирът в Париж му напомпи джоба с 3 милиона – Подробности)

Легендата на родния тенис ударно върви напред в класация за топмилионери

https://kliuki.net/liubopitno/grigor-dimitrov-chukna-13-o-myasto-v-klasaciya-po-pachki-mastars-turnirat-v-parizh-mu-napompi-dzhoba-s-3-miliona-podrobnosti/212753 Kliuki.net
Григор Димитров чукна 13-о място в класация по пачки (Мастърс турнирът в Париж му напомпи джоба с 3 милиона – Подробности)

От началото на кариерата си Григор Димитров е натрупал състояние от близо 25 милиона долара. За 2023 година, която бе особено позитивна за него, е спечелил почти 3 млн. долара и тук се включват само парите от наградните фондове. Извън победите, които отбелязва на корта, в приходите му трябва да се включат допълнително различни хонорари за участие, бизнес инициативи (собствени и партньорски) и някои спонсорски договори. Така родният тенисист успя да се изкачи по стълбицата на най-богатите звезди в световния тенис. Днес той е на 13-о място, а доскоро бе доста по-назад – на 18-о. Ако продължава по същия начин, може би смело ще се придвижи още по-нагоре по пътя на милионите.

Първенец в бранша, естествено, е големият победител от последния му мач – Новак Джокович. За последната година той е прибавил в сметката си 11,5 млн. долара. Конкурентът му Карлос Алкарас се нарежда на второ място с 9,6 милиона, а трета позиция заема Даниил Медведев със своите 8,1 млн. долара. Приходната година още не е приключила за първите осем тенисисти в топкласацията. И на осемте им предстоят финалите в Торино, когато вече окончателно ще подплатят тлъстите си сметки. Така световната ранглиста може да се похвали с доста сериозни хонорари от всеки турнир.

Източник: standartnews.com