април 30, 2024

Хората на “Красно село” с благодарност към кмета: Арх. Румен Русев преобрази с магическа пръчка района

Културни прояви, подобрена инфраструктура и грижа за най-малките белязаха краткия му мандат

https://kliuki.net/liubopitno/horata-na-krasno-selo-s-blagodarnost-kam-kmeta-arh-rumen-rusev-preobrazi-s-magicheska-prachka-rayona-2/211935 Kliuki.net
Хората на “Красно село” с благодарност към кмета: Арх. Румен Русев преобрази с магическа пръчка района

В деня за размисъл екипът ни реши да направи кратка разходка из столичния район “Красно село” за да чуе равносметката на жителите за свършеното и несвършеното през краткия мандат на настоящия кмет.

 

Припомняме, че арх. Румен Русев бе назначен през м. април т.г. за временно изпълняващ длъжността на мястото на скандално отстранената от КПКОНПИ бивша кметица Русина Станиславова. Въпреки, че имаше на разположение само няколко месеца, хората, с които разговаряхме, отчитат управлението му като “златно време” за развитието и добруването на подопечните му квартали.

 

“Арх. Румен Русев сякаш с магическа пръчка преобрази район “Красно село” за няколко дни”, заяви възрастен господин, когото срещнахме в съботната утрин. Нашият събеседник сподели, че също като кмета е дългогодишен архитект, макар и вече в пенсия. Ето защо, от позицията на опита си той твърди, че като че ли “само за часове” са били направени няколко паркинга и ремонтирани тротоарите в района. От най-голяма полза за живущите били паркингът до бл. 142А в “Хиподрума”, този до бл. 1 отново в “Хиподрума”, както и паркинга на ул. “Майор Горталов”. Истината е, че времето за реновиране на изоставената с години инфраструктура наистина е било кратко, но когато се работи с размах, прагматизъм и ясна визия, резултатите са мигновени.

 

Хората на “Красно село” с благодарност към кмета: Арх. Румен Русев преобрази с магическа пръчка района

 

Пред един от кварталните супермаркети пред микрофона ни застана детска учителка, която отбеляза, че с идването в района на арх. Русев се е почувствала промяна и в културните събития. “Започнаха да се правят забавления за най-малките. За първи път в района се покани подвижната библиотека „Библиобус“. Започнаха да се правят забавления за децата. Например „Детският химически клас“ в парк “Лагера” предизвика бурни емоции сред малчуганите”, сподели събеседничката ни.

 

Хората на “Красно село” с благодарност към кмета: Арх. Румен Русев преобрази с магическа пръчка района - Снимка 2

 

Младо семейство от “Лагера” също се включи в импровизираната ни анкета за да изрази удовлетворение от детското шоу „Сапунени балони“, проведено в парк “Белите брези”. Родителите с радост си припомниха и че на 18.09.2023 г., на празника на района бяха поканени певци и танцови състави от района. Ученици от района тогава изнесоха концерти и танцуваха, а забавленията приключиха с рок група “Конкурент”, за радост на меломаните.

 

Хората на “Красно село” с благодарност към кмета: Арх. Румен Русев преобрази с магическа пръчка района - Снимка 3

 

“Арх. Русев организира и концерт в културен дом “Средец” за пенсионерите, похвали се възрастна жителка на “Красно село” и на изпроводяк призова младите местни политици да вземат пример от кмета на района как се работи в интерес на хората - скромно, без излишен шум, но с трайни и видими резултати.