април 27, 2024

Кошлуков раздава коледни бонуси на служителите на БНТ

Парите са платени още през лятото

https://kliuki.net/liubopitno/koshlukov-razdava-koledni-bonusi-na-sluzhitelite-na-bnt/214784 Kliuki.net
Кошлуков раздава коледни бонуси на служителите на БНТ

Емил Кошлуков, който е генерален директор на БНТ, никак не пести финансовия ресурс на обществената медия. Той е готов да брои крупна сума, за да подсигури 5-звездно коледно настроение на „държавните телевизионери“. За втора поредна година, той е наел фолк дискотеката „Мегами“, помещаваща се на партера в столичния хотел „Маринела“ за партито на държавната телевизия, което е планирано за 20 декември.

 

Предвидливо, той е резервирал датата за коледния банкет още през лятото, плащайки авансово сумата от 50 000 лв. За ранното плащане, Кошлуков е получил и бонус – 10 стаи в хотел „Маринела“, в които ще отседнат служителите на телевизията, живеещи далеч от София.

 

И макар преобладаващата част от работещите в държавната медия да са доволни от банкетите в София, не липсват и критици, които смятат за неуместно коледните тържества на медията, издържана от данъкоплатците да се провеждат в дискотека, станала нарицателна с чалга програмата си.

Кошлуков раздава коледни бонуси на служителите на БНТ

Служителка-доайенка в медията, пожелала анонимност от страх от последващо уволнение се чуди на кого е нужна тази показност и допълва, че нито БНТ е „Плейбой“, нито пък Кошлуков Хю Хефнър, че да провежда коледните тържества в нощен клуб, с меко казано, вулгарна слава. Тя твърди, че миналата година на банкета се пушело, макар да е забранено и в помещението воняло на цигарен дим. Според нея по този начин обществената телевизия става съучастник в нарушаването на законите, действащи в държавата.

 

Хора от нюзрума, бранещи Кошлуков пък подчертават, че винаги се намират критици и допълват, че макар, че коледното парти ще се проведе в „Мегами“, няма да има гастрол на фолк звезди, а ще се свири джаз и хаус. А и служителите на БНТ неслучайно са доволни от началника си – всички те ще гушнат коледни бонуси, а новинарите, операторите и редакторите – 13-а заплата в пълен размер.

Източник: Уикенд