май 18, 2024

Кошлуков си отива наесен?

Според мълвата Вяра Анкова може да се завърне начело на държавната телевизия

https://kliuki.net/liubopitno/koshlukov-si-otiva-naesen-3/222631 Kliuki.net
Кошлуков си отива наесен?

Мълвата в медийните среди усилено носи, че Емил Кошлуков си заминава като генерален директор на БНТ още тази есен. Факт е, че бившият студентски лидер оглавява националната медия вече втора година, без на практика да има мандат за това, след провален конкурс от СЕМ.

 

Планира се веднага след изборите, депутатите да спешат регулатора да излъчи нов началник на БНТ. Запознати припомнят, че Кошлуков бе запазен на този пост от членовете на СЕМ, назначени от държавния глава Румен Радев, тъй като самият той минава за особено близък до администрацията му.

Вяра Анкова

Няколко са новите имена, които се спрягат за потенциални началници на телевизията. Изненадващо, едно от тези имена е на бившия генерален директор на БНТ – Вяра Анкова, която от няколко години е в борда на директорите на Нова тв и са справя добре с позицията, вдигайки рейтинга и приходите й до невиждани до този момент нива. Сред кандидатите за бъдещ генерален директор ще са Сашо Йовков, за когото обаче се твърди, че няма особени шансове, както и настоящият генерален директор на БНР – Милен Митев.

Не е ясно обаче как той би бил посрещнат в БНТ, предвид, че не разполага с необходимия опит в телевизия.

Източник: Уикенд, crimesbg.com