март 28, 2024

Кой е любимецът на Борисов, влязъл в парламента с шут?

Даниел Александров прави шеметна кариера покрай мачлетата с лидера на ГЕРБ

https://kliuki.net/liubopitno/koy-e-lyubimecat-na-borisov-vlyazal-v-parlamenta-s-shut/203652 Kliuki.net
Кой е любимецът на Борисов, влязъл в парламента с шут?

Депутатът от ГЕРБ Даниел Александров, който е бивш класически борец и виден съветник на Бойко Борисов лъсна с изцепката си в навечерието на 24 май.

 

По време на празненството в Кюстендил – града, от който се кандидатира за народен представител, противно на очакванията, той не говори за празника на буквите и просветата в първата си медийна изява,  не коментира и ситуацията на страната, а разяснява как се отслабва без „драстични и безвкусни диети“, без усилия във фитнес залите.

 

Кой е любимецът на Борисов, влязъл в парламента с шут?

Заради фундаменталното значение на прозренията му, достойни за второкласник, ще цитираме някои от откритията му:

„Бъдете сигурни, има и други ефективни начини за отслабване, като например съставяне на меню с риба и ориз. Открийте детайлите на тази нетипична диета веднага“, агитира депутатът, който явно има амбиция да засенчи гуруто на дебелариумите д-р Емилова.

 

„Важно е да си направите изследване, може да се окаже, че задържате вода при консумация на домати или нещо друго. Най важното е да не спирате да се движите“, съветва Даниел, който в парламента е член на две комисии – по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта и на комисията по туризъм, но в зала още не се е изявил като пламенен оратор.

 

На базата на личния си опит, той твърди, че „Оризът е божествен за сваляне на килограми, зърнена култура, която губи много калории след готвене, не му слагайте зехтин, а само го сварете и после яжте“. В този „откривателски“ дух са и останалите му насоки в битката с наднорменото тегло. Нещо повече – Александров обяснява, че 100 гр. варен ориз осигуряват 135 калории, а 100 гр. суров – до 350 калории. Друг е въпросът кой би ял суров ориз.

 

Депутатът споделя, че залага на кафявия ориз, а съветите му по отношение на рибите е да се залага на „постни“ такива и най-вече хек. Като врял и кипял не само в борбата на тепиха, а и с килограмите, той съветва да варите ориз и риба и да избягвате продуктите, продаване в консервирана форма. Съветът му е да варите ориза 30 минути в тенджера под налягане, а накрая да си направите оризова салата, гарнирана с пресни зеленчуци. Твърди, че резултатите от тази диета ще са видни до 1-2 седмици.

 

Напътствията на младата надежда на ГЕРБ завършват с изключителното прозрение, че балансираното хранене е от съществено значение. Поради тази причина консумацията основно на ориз и риба не се препоръчва в дългосрочен план.

Това е, който разбрал – разбрал!

 

След тези прозрения на младия политик вероятно се сещате за твърдението, че „Всеки готвач е способен да управлява държавата!“. Едни твърдят, че тези думи са на Ленин, а други ги приписват на Троцки. Без значение кой е авторът, факт е, че в България се прави така от години с тази разлика, че залагаме на по-героични професии…

 

Ако пък не се сещате кой точно е Даниел Александров, включете си телевизора. В последно време щом пред камерите в парламента застане Бойко Борисов, само на сантиметри от него е и Александров – брюнет с характерна осанка на спортист, мощен врат, изваян с упорити тренировки, добродушно лице тип „Иванушка Глупака“, увенчано с бретонче. Въобще – един „готвач, способен да управлява“, както са казали класиците.

 

Истината е, че той влезе в НС направо с шут. Дори за по-сигурно е бил поставен в две листи. В Кюстендил се нарежда на второ място, веднага след ексвътрешния министър Христо Терзийски. В 23-ти район в София е пети след проф. Асен Балтов, а билбордове с лика му красят няколко столични булеварда.

 

Макар в родния си край Александров да не успява да събере нужните гласове, в София професорът великодушно се отказва и дава път към НС на бившия шампион по борба. Прави впечатление, че на страницата му в парламента графите „образование и езици“ стоят празни. Според запознати щастието му се усмихнало, тъй като ритал мачлета с партийния лидер Борисов. В ГЕРБ вече го оглеждали за кмет на Дупница за изборите наесен.

Колко му е да ги спечели, та нали самият Борисов преди време се похвали: „Магаре да бях вързал за депутат, щяха да го изберат!“.

Източник: Уикенд