април 25, 2024

Койна Русева вложила луди пари в образованието на децата си

Определено има повод за гордост

https://kliuki.net/liubopitno/koyna-ruseva-vlozhila-ludi-pari-v-obrazovanieto-na-decata-si/197461 Kliuki.net
Койна Русева вложила луди пари в образованието на децата си

Няма никакво съмнение, че ако Койна Русева и съпругът й Румен Станчев започнат да изчисляват каква сума са вложили в образованието на наследниците им, ще им прилошее.

 

Всички те – две момчета и едно момиче, са възпитаници на престижни училища във Великобритания, за които разбира се, се плащат луди пари.

По груби изчисления семейството е броило над половин милион само за таксите.

 

Като всяка друга майка, така и Койна Русева не пропуска възможността да се похвали с поредната диплома, която са получили децата й. Всеки от тримата й наследници е с афинитет към ученето. Всеки средностатистически българин обаче би изпаднал в ужас, ако провери какви са таксите в учебните заведения, в които учат отрочетата й.

 

Макар актрисата и съпругът й, който е икономист да не са средностатистически българи, за тях таксите също са сериозно предизвикателство пред бюджета им. Преди дни Койна се похвали с дипломата на сина си Константин, избрал да наследи професията й, но за разлика от нея се обучавал в Ирландия.

 

Бърза проверка сочи, че това е най-евтиното обучение, получено в семейството на звездата. Студентите плащат вноска от „само“ 3000 евро плюс допълнителна такса от 193 евро. На фона на сумите, платени за обучението на останалите двама наследници в семейството, това е нищо.

Те са обучавани в Англия, където студентските такси са съвсем различни.

 

Голямата им дъщеря Калина е възпитаник на престижната гимназия с вековна традиция „Oakham School“, където срочната такса възлиза на стойност 13 000 паунда. След това Калина се записва в лондонския университет „Куин Мери“, който завършва преди 4 години. Таксите там стигат до 18 000 паунда за британци и 30 000 паунда за чужденци. Прости сметки сочат, че обучението й там се равнява на 160 000 лв.

 

Калоян, който е най-малкият син на семейството се дипломира в гимназията на кака си в началото на лятото. 5-годишното му обучение там възлиза на стойност 130 хиляди паунда, а тепърва му предстои и университет.

Е, както сами се досещате, неслучайно Койна Русева се гордее с обучението на децата си. Несъмнено е още по-горда със съпруга си заради това, че са успели да поемат всички тези разходи.

Източник: Уикенд

Койна Русева вложила луди пари в образованието на децата си

Койна Русева вложила луди пари в образованието на децата си - Снимка 2