април 27, 2024

Кулинарят-легенда Ути Бъчваров: Волен Сидеров направи за мен трогателен жест

Скоро тръгва за далечно Перу, където ще отбележи 54-ия си рожден ден

https://kliuki.net/liubopitno/kulinaryat-legenda-uti-bachvarov-volen-siderov-napravi-za-men-trogatelen-zhest/217902 Kliuki.net
Кулинарят-легенда Ути Бъчваров: Волен Сидеров направи за мен трогателен жест

Макар Ути Бъчваров никога да не е натрапвал на зрителите пред малкия екран претенции, че е голям готвач, в действителност той е точно такъв, предвид факта, че притежава знания и умения, на които могат да завидят дори най-изтънчените френски мастършефове. Той е правнук на големия ни актьор Стоян Бъчваров и като такъв определя кулинарията като изкуство, което прави живота по-щастлив и хубав. 

 

Обръщайки се назад в годините си дава сметка, че всичко, което е направил е имало смисъл и допълва, че сега заслужено бере плодовете от посятото. В семейството на големите уреди е добавил и огромна тенджера, която според него прилича на средновековна. Уточнява, че тази му придобивка е от Намибия, Африка. Като цяло се старае всяка година да внесе някакво подобрение в кулинарния му театър. Вече е притежател на най-големия тиган и най-голямото барбекю.

 

За рождения си ден – 1 март, когато ще навърши 54 години ще е при негова братовчедка в Перу – тази година е планирал да празнува там, но подчертава, че няма да има емблематичното за страната ни ЧРД парти. За 55-та си годишнина планира да направи голямо честване. Жена му Мария и близначките Далия и Ружа обаче няма да са с него и ще им се наложи да се задоволят само със снимките, които ще им изпрати от Перу, тъй като за него е парвенющина невръстни хлапета да обикалят из света. Смята, че дъщерите му трябва да се насладят първо на родината, а след това да ги мъкне с него по определени дестинации. На този етап смята, че са достатъчно малки, че да оценят пътуването зад граница и да почувстват магията му.

 

Смята да започне да извежда близначките зад граница, когато станат първолачки. Няма представа обаче дали някоя от тях ще наследи уменията му в кулинарията и посочва, че отдавна е отминало времето, в което родителите определят с какво ще се занимават отрочетата им. И макар да ги въвлича в авантюри като театър, изложби, спорт и пътуване, определя себе си като лежерен родител, а не демоничен такъв, поставящ си за цел чедото му да е млада надежда в определена сфера.

 

Признава обаче, че толкоз много обича близначките, че ще приеме всичко онова, което ще му сервират като зетьове един ден. Ще се стреми да говори редовно с тях, защото е видял колко е тъжен резултатът от липсата на комуникация между деца и родители.

По отношение на партньорката му Мария отбелязва, че всяка модерна двойка трябва да търси баланса и да инвестира, както в децата, така и в собственото си щастие. Смята, че двамата с нея са намерили равновесие и моделът им за общуване не ощетява нито тях, нито децата им.

 

Продължава битката с килограмите. След като вече е успял да се сбогува с 20 кг. върви стремглаво към желаните 100 кг., тъй като с такова тегло се чувства „най-лекокрил“.

Двете му дъщери вече са посещавали театъра във Варна, носещ името на прадядо им – Стоян Бъчваров и познават историята на фамилията си. Били са и в котленското село Медвен, където е родното му място.

 

Притежава и две картини от големия български художник Константин Щъркелов, на които е изобразен дядо му. Едната от тях е купил, а другата му е била подарена от Волен Сидеров, който е голям колекционер на изобразително изкуство. Макар Ути да настоявал да я плати, Сидеров категорично отказал, за което му е изключително благодарен, тъй като го трогнал истински.

Източник: Уикенд