април 28, 2024

Легендата от „Ахат“ Денис Ризов: Преди 30 години имах издадена смъртна присъда

Не е вдигал купон за юбилея, вместо това ходил на хокей

https://kliuki.net/liubopitno/legendata-ot-ahat-denis-rizov-predi-30-godini-imah-izdadena-smartna-prisada/218385 Kliuki.net
Легендата от „Ахат“ Денис Ризов: Преди 30 години имах издадена смъртна присъда

Знаменитият продуцент, легенда от „Ахат“ и предприемач Денис Ризов, посреща 60-ия си юбилей във Хлорида. За никого не е тайна, че мъжът на Наталия Симеонова върти солиден бизнес там и рядко се връща в България. Твърди, че се чувства идеално и не усеща никаква разлика от времето, когато навършил 40 или 50 и сега, когато вече е на 60 години.

 

Не съжалява за нищо, тъй като следва максимата, че човек прави каквото може, а става, каквото трябва. Единственото, за което съжалява донякъде е, че не е успял да убеди групата след 1989 г. да отидат в по-голяма държава.

След първото разпадане на „Ахат“, имат три големи турнета заедно, които минали повече от добре.

 

Все по-рядко си идва в България, но миналата година, тъй като дъщеря му била абитуриентка, идвал два пъти за по 2-3 седмици. Обещава, че занапред ще се старае да се прибира в родината си поне 2-3 пъти в годината.

 

Напоследък се занимава основно с козметика – представя западни компании в България, Сърбия и на още няколко пазара. Занимава се с логистика, финансиране и т.н. Притежава и сайтове, в които се предлагат козметични продукти за коса, кожа, гримове. Има си и регистратура в София. Котката от „Денис и приятели“ направила много хубав магазин в Пловдив, където продава „Виктория сикрет“.

 

Твърди, че парите не са го променили, защото няма афинитет към тях. За него те са просто средство за живеене. Не крие обаче, че понякога се глези.

Признава, че преди 30 години при него ходели хора от СИК, ВИС и „Аполо“, за да му кажат, че им дават по 100 000 долара, за да го убият. Имал издадена смъртна присъда преди 3 десетилетия. След премеждията в Русия (пратил стока за 130 000 долара, която не му била платена), заминал на екскурзия в Америка на световното по футбол, където се запознал с качествени хора и започнал да работи там. Продължава с това си занимание и до днес.

 

Интересува се от случващото се в България, но категорично отказва да го коментира. Твърди, че с Наталия Симеонова, която в момента е при него, никога не са се развеждали. Разделени са от много време, но по документи все още са съпруг и съпруга. Признава, че по принцип не уважава брака като институция и не смята, че да подпишеш договор с любимата си е нужно някому. Не му е било важно да се жени официално, не му е важно и да се разведе. Отношенията им с Наталия са прекрасни и не може да си отговори на въпроса какво трябва да се случи, че да пожелае бракът им да се разтрогне. Категоричен е, че няма намерение да сключва друг брак и предполага, че и с Наталия е така. Твърди, че в момента няма друга жена в живота му.

 

Като най-труден момент в живота си определя когато двамата му родители били покосени от болести – и двамата си отишли от онкологично заболяване. Изключвайки този факт, не може да се оплаче, че животът му е труден. Винаги се е занимавал с това, което обича и никога не е правил нещо само защото така трябва.

Няма желание да се върне отново в българския ефир със свое предаване. Когато има такъв порив, си пуска живо предаване в ютюб канала.

 

Единственият здравословен проблем, който го измъчва, са 5-те дискови хернии, които  има още от 25-годишна възраст. Не спазва никакви диети и не се ограничава с храната. Тежи същите килограми като във времето, в което е водил предаването „Денис и приятели“ по БНТ – 85 килограма. Косата му към днешна дата е още по-дълга от времето, когато си бил в България.

Източник: Уикенд