април 28, 2024

Лили Иванова запазва първото си място по богатство в родната музикална гилдия

Залите винаги се пукат по шевовете от екзалтираните й фенове

https://kliuki.net/liubopitno/lili-ivanova-zapazva-parvoto-si-myasto-po-bogatstvo-v-rodnata-muzikalna-gildiya/210154 Kliuki.net
Лили Иванова запазва първото си място по богатство в родната музикална гилдия

Лили Иванова отчете рекордна печалба за изминалата 2002 г. в размер на 1.6 млн. лв., става ясно от финансовия отчет на фирмата й „ЛИ 1”, от чието име, примата на родната естрада декларира приходите си пред държавата. Тази сума за пореден път я прави №1 по богатство в шоу бизнеса, наред с безспорния й статут на единствена супер звезда.

 

Макар вече да е на преклонните 84 години, естрадната легенда продължава да чупи рекордите по изкарани пари. Само в рамките на година тя е повишила приходите си почти тройно – през 2021 г. е заработила от концерти и участия 1.3 млн. лв., докато за миналата 2022 г., сумата е умопомрачителните 3.5 млн. лв.

 

Разбира се миналогодишното й турне има огромна заслуга за приходите й. за никого не е тайна, че през осемте месеца на турнето, тя пя в 29 града и завърши с грандиозно шоу в зала „Арена Армеец“ пред 13 000 свои фенове. И макар цените на билетите й да скочиха двойно, залите се пукаха по шевовете от екзалтираните й фенове.

 

Лили Иванова запазва първото си място по богатство в родната музикална гилдия

 

Макар Лили Иванова да не може да се оплаче от липсата на спонсори за разлика от редица нейни колеги, то не може да се отрече и факта, че организацията на подобно турне не е никак евтина – за това перо са отишли близо 1,7 млн. лв. И въпреки това печалбата й е огромна, поне за мащабите на родния музикален бизнес, което  класира Лили Иванова за пореден път на първо място по богатство.

 

Скромни изчисления сочат, че през дългогодишната й кариера е натрупала 20 млн. лв., огромна част от които отлежават по сметките й, а други са вложени в недвижими имоти.

Както вече стана ясно неотдавна, певицата е завещала цялото си богатство на създадената от нея фондация „Лили Иванова“, лишавайки роднините си от възможността да претендират и за стотинка от парите й.

Източник: Уикенд