септември 28, 2023

Люба Пашова напуска БНТ след 30 години стаж

Ще сбъдва дългогодишната си мечта

https://kliuki.net/liubopitno/lyuba-pashova-napuska-bnt-sled-30-godini-stazh/207863 Kliuki.net
Люба Пашова напуска БНТ след 30 години стаж

След близо 30-годишен стаж в БНТ, една от емблематичните водещи – Люба Пашова, напусна медията.

 

Напоследък тя се изявяваше основно в предаването си „Извън играта“, но е решила да сбъдне дългогодишната си мечта – да бъде актриса. Макар да е завършила НАТФИЗ, заради работата й в телевизията, Пашова от дълго време не е активна на сцената. Появяваше се само от време на време в епизодични роли в сериали като например „Мен не ме мислете“, който бе излъчен преди няколко месеца по bTV.

 

Очевидно това не й е достатъчно и от пролетта започва репетиции в театъра в Дупница. Премиерата на представлението „Нежни, тайнствени и гневни“ е насрочена за есента в Дупница, а навръх Димитровден ще се играе в София.

 

Макар от дълги години да не се е занимавала активно с актьорска работа, тя е играла на сцената с едни от легендите в родния театър като Невена Коканова, Катя Паскалева, Стоянка Мутафова, Татяна Лолова, Георги Калоянчев и др. като с Калата запазва близки отношения до края на земния му път.

 

След като завършва НАТФИЗ, Пашова се явява на конкурс в БНТ и печели място пред камерите и така сменя сцената с телевизията. В продължение на 15 години е спортен журналист. Който е гледал предаването й  „Извън играта“, е забелязал, че гостите й основно бяха хора на изкуството, което означава, че липсата на театралната сцена за Пашова, е била крещяща.

Източник: Уикенд