април 25, 2024

Мария Каварджикова: Не харесвам „артисткини“ номера

Понякога всичко й писва до краен предел, но… 

https://kliuki.net/liubopitno/mariya-kavardzhikova-ne-haresvam-artistkini-nomera/196769 Kliuki.net
Мария Каварджикова: Не харесвам „артисткини“ номера

Най-голямата загадка на българската сцена Мария Каварджикова се води от принципа, че всяко нещо си има цена, но нищо не е на всяка цена.

Кристоф Ламбер, с когото заснемат френския исторически епос „Версенжеторикс“ казва за нея, че никога не е срещал жена с такова излъчване – абсолютна енигма и истинска сърдечност. 

Гневът у нея липсва, тя вярва в бъдещето, защото животът няма връщане назад. Яд я е обаче, че всекидневният хуманизъм се е превърнал в изключително дефицитно явление.
Понякога й писва до такава степен, че й се ще да зареже актьорството, но не знае какво друго да прави. 

Публична тайна е, че дори след дългите години на сцената, тя все още е много притеснителна. На някои от церемониите по раздаването на „Икар“-и и „Аскеер“-и моли близкия си приятел Валентин Ганев да взима статуетките й.

Перфекционизмът й е маниакален – чувства персонална отговорност за съседите, за спектаклите, за филмите, за мира в света… Няма случая от програмата да е падало представление заради това, че я е тръшнал грип или мигрена. Понякога се усеща като уморен кон, а енергията изтича през пръстите й.

Сетивността й е безпогрешна и веднага улавя негативните вибрации. За жалост обаче не умее да се освобождава лесно от тях. 
Не ходи на големи купони, на които според нея „само мелят празни приказки“ и НЕ харесва „артисткини“ номера. 

Първия си съпруг Константин Цанев печели имено с нетипичната за съсловието им непринуденост. Тя се влюбва в него за раз време, след като всеки ден й носи любимите й банички. На първата си ваканция с Цанев отиват в Царево. Родителите й я пускат за пръв път сама на море и тя забременява в първата нощ, в която си ляга с него.

С бъдещия й втори съпруг Иван Балевски се срещат по време на снимки. По онова време той все още е женен за грузинка, а тя все още не е разведена с Цанев. 
За разлика от Цанев, който заминава за Германия да сбъдне мечтата си, Балев живее на едни и същи честоти с нея. 

Вярва в Бога и веднъж седмично ходи на църква. Ненавижда масовото безхаберие е нежеланието на много хора да укротят егото си. не може да се начуди на неграмотността, омразата и агресията, които се леят в социалните мрежи, а след това се пренасят и в реалния живот.
Източник: Уикенд
 

Мария Каварджикова: Не харесвам „артисткини“ номера