September 24, 2024

Майсторлък за Деня на независимостта! Ивана бърка традиционна българска лютеница край огъня (Певицата и майка ѝ стягат зимнина на двора – Видео)

Певицата не изпитва притеснения да се покаже в съвсем неглиже обстановка

https://kliuki.net/liubopitno/maystorlak-za-denya-na-nezavisimostta-ivana-barka-tradicionna-balgarska-lyutenica-kray-oganya-pevicata-i-mayka-styagat-zimnina-na-dvora-video/230818 Kliuki.net
Майсторлък за Деня на независимостта! Ивана бърка традиционна българска лютеница край огъня (Певицата и майка ѝ стягат зимнина на двора – Видео)

Последното ѝ включване в Мрежата на практика е от покрай тавата на огъня. От видеото се вижда, че Ивана и майка ѝ въртят сочни домашни вкусотии, за да напълнят мазето със зимнина. На двора гърми сръбска музика и съвсем в народна обстановка изпълнителката се е разположила удобно на стол, за да разбърква къкрещата лютеница. В същото време родителката ѝ приготвя вкусни банички, които се пекат на газов котлон. Така по случай Деня на независимостта двете предпочетоха да се занимаят с чисто домашни задължения и по традиционен български обичай да приготвят не само лютеницата, но и хапването за деня.

Ивана използва възможността, за да честити празника на всички българи. Пожеланията ѝ, естествено, вклюваха най-вече здраве. И докато добре се бе нагласила за снимката, лютеницата изведнъж започна да пуши. Видеото завършва с доза хумор, разбира се, като явно на помощ на чудещата се певица идва майка ѝ. Какво се е случило с въпросната лютеница, историята мълчи. Според информацията фолкаджийката се включва в приготвянето ѝ всяка година. Предвид националния празник на България спазването на традицията явно е добър вариант в нейното семейство.

Източник: Фейсбук/Меринджей