март 28, 2024

Мехмет Гюркайнак е новият мениджър на авиокомпанията Emirates за България

https://kliuki.net/liubopitno/mehmet-gyurkaynak-e-noviyat-menidzhar-na-aviokompaniyata-emirates-za-balgariya-2/203816 Kliuki.net
Мехмет Гюркайнак е новият мениджър на авиокомпанията Emirates за България

Emirates назначи Мехмет Гюркайнак за директор на авиокомпанията в Турция, Румъния и България. От 1 юни той ще замени Бахар Ахмет Биринчи, който се пенсионира след като заемаше поста от 1993 г., съобщиха от авиокомпанията.

 

Мехмет Гюркайнак е новият мениджър на авиокомпанията Emirates за България

Мехмет Гюркайнак се присъединява към Turkish Airlines през 2011 г. и работи като анализатор на търсенето и полетите в продължение на три години, преди да поеме ролята на генерален мениджър на Turkish Airlines в Алжир. Премествайки се от последната си позиция като генерален мениджър на Германия за Turkish Airlines и като авиационен професионалист с над 11 години опит в управлението на приходите, продажбите и маркетинга, Гюркайнак ще култивира своя опит и силна професионална мрежа, за да стимулира търговските инициативи на Emirates в местния пазар и да постигне своите бизнес цели.

 

Като част от ролята си на нов Country Manager, Мехмет Гюркайнак също ще представлява Emirates в Турция, Румъния и България, като ще работи в тясно сътрудничество с местните партньори, летища и други представители на авиационната индустрия, за да продължи развитието на местния туристически сектор. В допълнение към идентифицирането на възможности за създаване на нови партньорства, които ще позволят на авиокомпанията да продължи да допринася за местната икономика, ще осигури въздушна свързаност от световна класа както за пътници, така и за товари и ще разшири своята клиентска база.

 

Завършил факултета по инженерство по електротехника и електроника на Истанбулския университет, Гюркайнак има магистърска степен по финансов мениджмънт от Johnson & Wales University в Роуд Айлънд, Съединени щати.

 

След като ръководи операциите на Emirates в Турция, Румъния и България в продължение на 30 години, Бахар Биринчи помогна за утвърждаването на позицията на Emirates като една от водещите световни авиокомпании на пазара и успя да изгради стратегически партньорства, които ѝ позволиха да разшири присъствието си през трите десетилетия . Бахар Биринджи също има ценен принос към местния туристически сектор и двустранните отношения между ОАЕ и Турция.

 

Мехмет Гюркайнак беше до миналата година представител на Turkish Airlines в България. Той работеше много добре с туристическия бизнес у нас и е много харесван от него.

Източник: travelnews.bg