април 28, 2024

Мира Добрева: Няма да ставам монахиня, но…

Вече се е научила да не ревнува 

https://kliuki.net/liubopitno/mira-dobreva-nyama-da-stavam-monahinya-no/167270 Kliuki.net
Мира Добрева: Няма да ставам монахиня, но…

След като това лято Мира Добрева навърши 50 години всички се питат какви планове крои занапред.

Споделя, че възнамерявала да се откъсне от предаването „Отблизо“, което е неин проект, но тъй като Боряна Граматикова излязла в майчинство й се наложило да се върне отново като водеща в собственото си предаване. Иска й се обаче да намери нови лица, които да поемат щафетата.

Твърди, че с Драго Чая са приятели от 24 години – той бил нейният идол, когато се преместила от Нова тв в БНТ. Дори й бил шеф във времето, в което работила като репортер в предаването „Чай“.

Напоследък все по-често я питат дали би се върнала отново в новинарското поприще. Мира Добрева е категорична, че това не би я затруднило след 10-годишния опит в „По света и у нас“ и 12 години в „Отблизо“. Новинарският й рефлекс все още е жив и често го използва в предаването си, но отбелязва, че не е нейна работа да определя дали е подходяща за новините. 

Категорична е обаче, че повече няма да замества никого. Ако се наложи дори е готова да напусне телевизията, но да не е по заместване. Тоест или започва ново нейно предаване, или отива на ново работно място. 

Дава си сметка, че в миналото си е допуснала голяма грешка, приемайки твърде лично и приятелски случващото се. Били й нужни 10 години, за да се промени и основна причина за това станали срещите й със столетниците. Признава обаче, че и до днес обидите й действат болезнено. 

За разлика от предишни години, тази година не може да се похвали с плаж за нито един ден. Почти цяло лято живяла в манастир. Излязла само за рождения си ден и за да води два дни сутрешния блок на БНТ. 
Твърди, че в манастира е имала едно от най-щастливите си лета. Предпочита обаче да запази в тайна манастира, в който е била, за да не осквернява хората, приели я за тяхна сестра. 
Бърза да успокои почитателите си, че не смята да става монахиня и ще продължи да води активен начин на живот. 

Съпругът й Жоро Торнев организирал страхотна изненада по повод 50-я й юбилей. От майка й, дъщеря й и дамите в екипа й получила посещение на световен цирк във Виена. Твърди, че най-доброто на възрастта й е елегантната мъдрост, която човек носи в себе си, с леко поувехнала женска хубост.

Не крие, че остаряването неминуемо е свързано с някои комплекси и би било фалш да твърди, че е обратното. При все, че организмът свиква да е на 50, душата остава млада.  
Щастлива е, че напоследък има все по-малко поводи за срам и все повече за гордост.
Припомня, че е ставала жертва на обири цели пет пъти като последния път крадците успели да изкярят само 50 лева от дамската й чанта.

Предвид прогнозите за много тежка зима твърди, че няма заделени пари за черни дни. Дъщеря й Лори вече работи, а съпругът й помага за отглеждането на сина им. Признава, че има пари да живее спокойно и да посреща нуждите си.

С мъжа й Жоро Торнев не са заедно, но не са и разведени. Живеят разделени от три години. Твърди, че днес семействата не са това, което бяха и не може да каже, че й се иска да живеят заедно. Определя случващото се помежду им като „някакво шантаво, нетипично, но съвременно семейство“. Не вижда защо ако нещо се е изчерпало, трябва непременно да се опитваш да го привлечеш.

Твърди, че вече не го ревнува и допълва, че ревнуващият е по-угнетеният и нещастният, а другият е просто измъчван. Това, че е успяла да се освободи от оковите на ревността определя като едно от най-важните неща в живота си. Зарича се, че дори и да срещне друг човек в живота си, няма да го ревнува.
Източник: Уикенд 
 

Мира Добрева: Няма да ставам монахиня, но…