април 27, 2024

Мира Добрева се завърна сред природата

Вече е възстановила срещите си с приятели по работа

https://kliuki.net/liubopitno/mira-dobreva-se-zavarna-sred-prirodata/211790 Kliuki.net
Мира Добрева се завърна сред природата

След като в началото на септември Мира Добрева се размина на косъм със смъртта, едва дочакала да се позакрепи, че да хукне отново по чукарите.

И макар отстрани това да изглежда твърде прибързано, едно от най-емблематичните лица на БНТ твърди, че именно планината подпомага по-бързото й възстановяване. Истината е, че вече е увеличила не само честотата, а и продължителността на разходките си. Миналата седмица пробвала нова екопътека към хижа Селимица.

 

Категорична е, че пред всеки мол би избрала планината, където намира всичко, за което жадува душата й.

Припомняме, че Добрева получи перитонит и бе приета по спешност в „Пирогов“ в началото на септември. Дъщеря й Лора сподели, че получила кризата на връщане от поход до Рилските езера, когато дъхът й бил на косъм да спре. Въпреки успешната операция, се появиха усложнения, които наложиха Добрева да бъде поставена в медикаментозна кома.

 

От огромно значение е не бързата реакция на екипа на Спешна помощ и лекарите, поели я в „Пирогов“, а и фактът, че се влошила у дома. Добрева отбелязва, че когато става въпрос за здравето, човек винаги се втурва да търси най-добрия специалист, но в нейния случай нямала време за нищо и разчитала само на връзката си с Бог. Имала само упованието си в него.

 

Мира Добрева се завърна сред природата

 

Само месец след премеждието тв водещата отиде до манастира „Свети Димитър“ в с. Лозен. От там тя пусна клипче, в което отбелязва, че ще й се наложи да изчака преди отново да може да катери и да се върне на работа и в живота въобще.

 

Мира Добрева се завърна сред природата - Снимка 2

 

Няколко дни по-късно тя изглеждаше съвсем възстановена и с дъщеря й Лора отидоха на Фестивала на фолклорната носия в Жеравна. След това за Мира последваха и по-далечни разходки. Възстанови и срещите си по работа и с приятели, а сред първите, с които се срещна бе баба Дора, която скоро ще навърши 104 години. Възрастната жена, която постоянно говори със сърцето си и го моли да спре, този път го помолила да побие още малко, за да дочака излизането на Добрева от болницата.

Източник: Уикенд