април 28, 2024

Мира Добрева: Вече гледам с отворени очи на света, махнах пердето пред тях

И до днес продължава да се пита къде е сгрешила и кой е главният урок, който е трябвало да научи след преживяното

https://kliuki.net/liubopitno/mira-dobreva-veche-gledam-s-otvoreni-ochi-na-sveta-mahnah-perdeto-pred-tyah/219609 Kliuki.net
Мира Добрева: Вече гледам с отворени очи на света, махнах пердето пред тях

Наскоро излезе романа на Мира Добрева „Светулка зад решетките“, в който е напипала изключително чувствителна тема. Неща, изпитани от други хора, до които се е докоснала чрез думите им. Потънала в историята им до степен, че да изглежда все едно е нейно преживяване.

 

За да усети какво изпитват тези хора и да го опише достоверно, отишла в изтрезвителен център, напила се, посетила манастир и психиатрия. Надява се да докосне душите на читателите й, тъй като романът е нещо тотално различно от това, което човек би очаквал от нея.

 

Твърди, че в никакъв случай не й липсва работата й в „Отблизо“, тъй като за нея е затворена страница. Липсва й обаче телевизията, с нейното живо присъствие в ефир и случването на момента, липсват й срещите с хора, макар да продължава да снима за „Отблизо“.

Отговорен редактор е на предаването, което означава, че стои зад целия сценарий и идеите, които предлагат останалите редактори. Нейна е последната дума дали дадено нещо ще присъства в структурата на предаването, но се съобразява с факта, че вече не тя е водещата.

 

Категорична е, че е приключила с новините и „Отблизо“ и в никакъв случай не се вижда в телевизионно студио за следващ проект. Харесва се и се възприема повече като журналист на терен. Най-добре си отдъхва на някое непознато място в планината, на нова екопътека…

 

И до днес продължава да се пита къде е сгрешила и кой е главният урок, който е трябвало да научи след преживяното през миналата година и 7-те дни в кома.

След случилото се, си дала сметка, че е добре да престане с опитите си да променя света и да започне да оценя нещата, които има. Убедена е, че сега е много по-добре и гледа с отворени очи на света, след като махнала пердето пред тях.

 

Чувства се физически възстановена и избягва да мисли за станалото. Спомня си, че когато се събудила от комата, имала чувството, че е минало страшно много време.

И към днешна дата отношенията със съпруга й Жоро Торнев, са както са били преди – все още никой от двамата не е взел решение за окончателна раздяла, всеки върви по пътя си, съществуват по този начин. Не живеят заедно, но и не са разведени.

 

Най-сетне е проумяла, че няма как отново да бъдат истинско семейство. Убедена е, че ако някой от двамата поиска развод, ще си дадат свободата, но на този етап това не стои като въпрос пред тях. Твърди, че не са безразлични един към друг и това е причината да не могат да се разделят с лека ръка. Характерите и обстоятелствата обаче са се насложили през годините и не могат да живеят заедно. Любовта е трудна…

 

Платила е глобите си в размер на 1 700 лв. за превишена скорост като уточнява, че тя е била само в един от пътите зад волана, а в останалите – Жоро Торнев и дъщеря й Лори.

Подложила се е на диети, за да поддържа формата, в която е в момента. След случката в болницата, свалила 8 кг, а след изписването качила 1-2.

Източник: Уикенд