October 22, 2024

Наричаха го фаталният изкусител! Кои бяха големите любови на Ален Делон?

Жените припадаха в краката му, а той искаше да съблазни единствено смъртта

https://kliuki.net/liubopitno/narichaha-go-fatalniyat-izkusitel-koi-byaha-golemite-lyubovi-na-alen-delon/228807 Kliuki.net
Наричаха го фаталният изкусител! Кои бяха големите любови на Ален Делон?

На 88 години неочаквано си отиде Ален Делон. Легендарният актьор издъхна в дома си във Виши, докато е спял. Семейството му споделя, че е починал мирно, в съня си, след като години наред се бореше с пораженията от тежък инсулт, който получи през 2019-а година. Самият актьор казваше още преди години, че копнее за смъртта. и единствената, която наистина иска да изкуши да го вземе, е дамата с косата. "Живеем в гадно време, в което само парите имат значение. Нямам търпение да си отида от този свят. Единствено ще ми липсва кучето ми и се надявам да си отиде преди мен, за да не страда на гроба ми", каза в едно от последните си интервюта Делон.


Големият актьор е роден през 1935 година, а през 1957 година изгрява с ролята си във филма на Лукино Висконти "Роко". Следват невероятни проекти като "Затъмнение", "Гепардът", "Басейнът", "Самурай" и много, много други. Последните години актьорът се оттегли от киното и предпочиташе спокойния живот в провинцията. "Съдбата ме е благословила да бъда успешен и прочут, но не и щастлив. Ненавиждам това и съм готова да се откажа от цялата си слава, за да бъда щастлив", казваше Делон.


В черното му тефтерче стоят имената на редица красиви жени, които буквално припадаха в краката му. Сред тях са Мирей Дарк, Натали Делон, Розали ван Бремен и дори Роми Шнайдер. За последната любовна история се разказват легенди. Актрисата е толкова влюбена в колегата си от "Басейнът", че дори напуска семейството си заради него. Двамата се сгодяват, но Ален, който винаги е признавал, че не е мъж за една жена, се впуска в любовна афера с друга жена, която забременява от него и двойката се разделя. По-късно Роми Шнайдер е намерена мъртва в хотелската си стая, а актьорът плаща за погребението й и дори тайно отива на поклонението. "Тя беше единствената жена, която наистина открадна от сърцето ми. За съжаление не успях да я спася.", казва той. 


Последните години от живота си Ален споделяше времето си с трите си деца и кучето си. Семейството му обяви, че е издъхнал спокоен и в мир със себе си.