април 28, 2024

Наследниците на Братя Галеви започнаха общ строителен бизнес

Никой не пита откъде младежите разполагат с такова богатство

https://kliuki.net/liubopitno/naslednicite-na-bratya-galevi-zapochnaha-obsht-stroitelen-biznes/213397 Kliuki.net
Наследниците на Братя Галеви започнаха общ строителен бизнес

Дори и тандемът Брата Галеви да е останал в миналото след мистериозната смърт на Ангел Христов – Геле, наследниците им и до ден днешен спазват традицията и действат винаги заедно.

 

Само преди седмица наследниците на Пламен Галев – Светослава и Георги, са се включили в създадената от техните приятели Елен и Виктор Христови схема за легализиране на богатството на бащите си.

 

Перачницата е задвижена малко преди Ангел Христов да се прибере тайно у нас, за да издъхне в дома си под носа на МВР и издирващите го по цял свят агенти на „Интерпол“. Елен и Виктор Христови регистрират „Бул-Гая Груп“ няколко дни преди смъртта на баща си. в документите около създаването й новоизлюпените предприемачи посочват, че се канят да грпадят жилищни сгради и офис центрове – първо у нас, а след това и зад граница. Доста амбициозна заявка, за която са нужни милиони евро!

 

Предметът на дейност едва ли е избран случайно – за никого не е тайна, че именно строителството е един от най-добрите начини за легализиране на пари с неясен произход. Заради липсата на контрол у нас десетки тукашни фирми без история декларират получени заеми от офшорки, с които пред погледа на данъчните наливат основите на поредния бетонен „мастодонт“.

 

Повече от очевидно е, че наследниците на Христов имат подобни планове за „Бул-Гая Груп“. Целта им е да осигурят легални доходи, с които да оправдаят прекомерно високия си стандарт на живот. При Братя Галеви далеч не липсват пари за избелване, след като дълги години са ключови играчи в търговията с оръжие и амфетамини, разкриват спецченгетата.

 

Наследниците на Геле обаче не регистрират фирмата в родната Дупница, а в Сливен, за да не бие на очи. За управител е назначена невзрачна дама от краен квартал, която заедно със собствениците моментално упълномощава адвокат да се грижи за всички финансови и строителни дела на дружеството.

Наследниците на Братя Галеви започнаха общ строителен бизнес

От няколко дни част от перачницата стават и децата на другата половинка от дупнишкия тандем – Светослава и Георги Галеви. Макар и от далечния Лондон, където живеят още от ранна детска възраст, двамата наследници на издирвания от Интерпол мафиот изявяват желание да се включат като съдружници в строителната фирма. За да не бият път до Сливен обаче, наследниците на Галев наемат като свой представител тамошен адвокат. Преди това двамата описват в специални пълномощни какво се очаква да свърши юристът.

 

Документът е заверен още през юли от Ваня Смит – шеф на консулската служба към посолството ни в Лондон. След пристигането на документа в Сливен, адвокатът изпраща молба към създателите на фирмата, че клиентите му искат да станат съдружници.

Елен и Виктор Христови веднага свикват общо събрание, на което документално е утвърдено включването на новите партньори. Сега след като наследниците им са заедно, компанията перачница може да влезе в действие и да завърти милионите на пълни обороти.

 

Наследниците на Братя Галеви започнаха общ строителен бизнес - Снимка 2

 

Наследниците на Ангел Христов-Геле - Елен и Виктор 

Запознати издават, че надзорът на общата фирма е поверен на децата на Геле, тъй като наследниците на Галев нямат никакво намерение да си идват у нас. За всяка формалност около работата на фирмата, те вече са упълномощили адвоката си, който ще се подписва от тяхно име.

 

Светослава Галева отдавна е развъртяла в Лондон мощна схема за легализиране на капиталите на баща си. Веднага след завършването на един от най-елитните университети в британската столица, щерката на издирвания от Интерпол бандит се гмурва в дълбоките води на финансите и регистрира фирмата си SPG & Partners. Съкращението отговаря на инициалите й Светослава Пламенова Галева. От ъндърграунда издават, че баща й също е любител на символиката. При регистрирането на първата им офшорка с Ангел Христов избират името „Пи Ей Джи Норт Адамс“. На кирилица е ПАГ – „Пламен и Ангел Галеви“.

 

Създадената от Светослава Галева SPG & Partners се занимава с управлението на семейни богатства. В интернет сайта на компанията са изброени и услугите, които Галева и служителите й предлагат. Сред тях са създаване на специални семейни фондове, които да въртят фамилните капитали, оптимизирайки дължимите данъци. Като бонус е и гарантираната дискретност относно истинските собственици на тайните корпорации и направените от тях инвестиции по света. Подобна анонимност е изключително полезна за хора, нямащи как да докажат произхода на парите си. Нищо чудно SPG & Partners да консултира прехвърлянето на милионите към „Бул-Гая Груп“, с които четиримата наследници на Братя Галеви се канят да строят ударно жилищни сгради и офис центрове.

 

Наследниците на Братя Галеви започнаха общ строителен бизнес - Снимка 3

 

Наследниците на Пламен Галев - Светослава и Георги

Опит в бизнеса вече има и щерката на Геле – Елен. Едва навършила пълнолетие, тя създава първата си фирма „Джи Ейч Ауто Трейд“, на чието име се води автокъща в Дупница. Там съдружник и става красавицата Юлияна Бельовска, известна в града като официалната любовница на Пламен Галев. Автокъщата не може да се похвали с кой знае какви продажби, но пък за сметка на това е идеален параван близките на Галеви да се снабдят със скъпи лимузини, които уж са за временно ползване. Естествено нито НАП, нито МВР, нито пък ДАНС или финансовото разузнаване се интересуват от подобни „незначителни подробности“.

 

Юлияна Бельовска, от която Галев има дете, го играе и нещо като рекламно лице на съвместния бизнес. Шармантната брюнетка всеки месец тества из дупнишките улици поредната лимузина, обявена за продажба – от чисто нов „Мерцедес“, чиято цена надминава 300 000 лв., до последен модел Порше за над половин милион. Шансът властите да се заинтересуват откъде автокъщата има средства за тези коли, е пренебрежително малък. Любовницата на Пламен Галев е известна в Дупница с добрите си контакти във властта. В приятелския й кръг е дупнишката прокурорка Радослава Митева и разследващи полицайки от тамошното РПУ. Може би пък е време главният прокурор Борислав Сарафов да изпрати софийски екип, който да провери на място какви игрички си играят местните представители на прокуратурата.

Източник: Уикенд, crimesbg.com