април 28, 2024

Нели от „Търси се“: Аз взех решението за раздяла (още подробности)

Опитали се да избегнат този развой на събитията, но уви, не успели

https://kliuki.net/liubopitno/neli-ot-tarsi-se-az-vzeh-reshenieto-za-razdyala-oshte-podrobnosti/218368 Kliuki.net
Нели от „Търси се“: Аз взех решението за раздяла (още подробности)

През 2019 г. в единственото общо интервю на Нели Хаджийска и съпругът й Данаил Хаджийски, той заяви, че семейството е всичко и може да напусне дори работата си, ако тя пречи на семейството му. Тогава двамата бяха долепени един за друг и през цялото време се държаха за ръце, сияейки и говорейки за дългогодишната си любов. Дори коментираха идеята за трето дете. Оказа се обаче, че Данаил е намерил нова изгора и огънят на любовта към Нели е угаснал.

 

След цялата демонстрация на щастие и хармония през всички тези години, изведнъж Хаджийска изстреля в пространството, в интервю пред Георги Тошев, че двамата се развеждат и обясни надълго и нашироко причините, довели до това.

 

От думите й стана ясно, че дълго се опитвали да избегнат този развой на връзката им и опитали всичко да спасят брака – от ходене по църкви и манастири, та до семейни констелации, но уви, нещата не се получили. И макар тя да твърди, че трети човек в брака им категорично не е имало, според мълвата мъжът й имал тайна авантюра с актриса в „Киноцентър Бояна“, където работи, при това датираща от години.

Според Хаджийска, истинският проблем в брака се появява тогава, когато спреш да се интересуваш от другия и промяната му. В техния брак в един момент престанали да виждат промените един в друг, но им било трудно да си признаят, че дългогодишната им любов вече не ги вдъхновява и се е превърнала по-скоро в приятелство и слязла на битово ниво.

 

Официалният развод се случил в началото на тази година, но пътят им дотам продължил година и половина. Тя не пропусна да благодари на Данаил, че заедно са търсили как да спасят брака си, за да си дадат време да се пуснат с любов. Всеки от тях открил, че вибрира на друга честота, осъзнал промяната за себе си и за другия и „просто си изпаднали от реалностите“.

Той пръв казал, че не чувства това, което е чувствал преди, но тя взела решението за раздяла година и половина по-късно.

 

Промяната в нея дошла с интереса й към литература на духовни теми, липсвало й това, че няма с кого да обсъжда новия път, по който е тръгнала и така отчуждението им с Данаил било първо духовно, а след това се разраснало. Към днешна дата използва всяка свободна минута, когато Данаил вземе децата, да чете литература на тази тема, да релаксира и да работи по новия си проект.

 

В края на месеца тя стартира подкаст, който представи във Фейсбук като „духовна работилница, в която обединява популярни лица и техните духовни и психологически ментори, които им помагат да вървят в пътя на светлината“.

Твърди, че все още не е готова да срещне отново любовта, която определя като най-големия учител в живота, но смята, че ще се случи в точното време, защото има пълно доверие на Вселената.

Източник: Уикенд