September 22, 2024

Невена Цонева и Венелин Венков: Разликата във възрастта ни никога не ни е била проблем

И двамата потвърждават мълвата, че при Слави е голяма казарма и дисциплината е на особено ниво

https://kliuki.net/liubopitno/nevena-coneva-i-venelin-venkov-razlikata-vav-vazrastta-ni-nikoga-ne-ni-e-bila-problem/230750 Kliuki.net
Невена Цонева и Венелин Венков: Разликата във възрастта ни никога не ни е била проблем

Настоящата година се оказа време разделно за Невена Цонева и Венелин Венков, но не защото са сложили край на връзката си, а защото си тръгнаха заедно от „Ку-ку бенд“, където работеха дълги години – тя като певица, а той като барабанист. Към днешна дата са щастливи, че всеки от тях е поел кариерата си в свои ръце, а през следващия месец тръгват на голямо турне из страната с новата си група „Баш бенд“. 

 

Невена отбелязва, че всички мислят, че тя е основната причина за раздялата им с „Ку-ку бенд“, но истината е, че Венко от доста време я подканвал да си тръгнат, за да поемат по нов път. Венко е бил 29 години част от бенда и всичко, което са правили. Освен, че свири на барабани, е участвал в смесването на албумите като някои от тях е месил лично.

Венко признава, че навремето творческия процес в бенда бил много интензивен, но през 2012 г. това прекъснало като впоследствие станало ясно, че е заради политически проекти и всевъзможни глупости. Слави слязъл от сцената, престанал да работи с тях музикално и това започнало да му тежи. Близо 5 години се борел със себе си и не се чувствал окей да стои в бенда и да свири само, когато балетът влиза или е нужен музикален сигнал за гост. Тежало му, че са музиканти с толкоз много албуми и турнета зад гърба, които публиката обича и познава, а не работят пълноценно. Вместо това свирили само някакви кашове… Така се стигнало до окончателното му решение да напусне, след като разбрал, че Слави няма да се върне като лидер на бандата.

 

И двамата потвърждават мълвата, че при Слави е голяма казарма и дисциплината е на особено ниво. Признават, че са били глобявани, но не от Слави, той не си позволявал да прави подобни неща. След като оставил лидерството в групата, глобите станали актуални и новото ръководство ги налагало редовно.

 

На тръгване си стиснали ръцете със Слави Трифонов и взаимно си пожелали късмет, а след това нито са се чували, нито пък са се виждали. От Евгени Димитров – Маестрото имат забрана да използват песните, които са правили с „Ку-ку бенд“ и на които те са продуценти, но с останалите колеги са в страхотни отношения.

 

Не членуват в партията на Слави, тъй като не искат да се занимават с политика. Венко подчертава, че е противник хората да се занимават с това, от което не разбират. Според него много по-добре щеше да бъде да си останат организация, свързана с шоубизнеса, а не да се разпростират и в политиката.

 

Споделят, че след като се появила идеята за група „Баш бенд“, нещата се случили много бързо – за седмица-две събрали музикантите. Невена се радва, че текстовете й за песни вече виждат бял свят и допълва, че музиката им ще бъде с балканско етнозвучене с тромпети – нещо, за което винаги си е мечтала. Щастлива е, че нещата се развили по този начин.

 

Музикалният й път започнал през 2007 г. в „Мюзик Айдъл“, но само година след това ударила дъното – нещо, което никога не е предполагала, че може да й се случи. Не се дразни, когато хората проявяват недоверие към твърденията й, че е дете индиго и вижда аурата на хората, тъй като всеки има право на мнение. А и не е тръгнала да се занимава с доказване на способностите си. Прави подкаста „Без граници“, защото за нея е удовлетворение и вярва в това, което говори. Радва се, че има много хора, които го харесват и гледат с интерес.

 

Дългата коса на Венко е от 10 ноември 1989 г., тъй като преди това не позволявали. Хевиметъл е от съвсем малък и е свирил в доста групи тази музика. Веднъж в годината я подстригва с 10 см., за да се редуцира косъмът.

 

Признава, че основната причина да са вече цели 17 години заедно с Невена, е болезнената им откровеност и прямост един към друг. Когато има проблем, колкото и да е труден, сядат, говорят и го решават. На този етап не плануват нито сватба, нито друго дете.

Невена бърза да сподели, че през април ще стане доведена баба, тъй като 28-годишната дъщеря на Венко от друг брак, е бременна.

 

Не я притеснява това, че е с 14 години по-малка от Венко и допълва, че той си ходел и преди нея с млади гаджета. Тя обаче му е рекордът във връзките не само като разликата в годините и продължителност на отношенията. Мъжете, с които е била, винаги са били по-големи от нея, такива й харесват, има нужда да контактува с хора на нейния акъл, а смята себе си за по-мъдра от повечето мъже на нейните години. Моногамна е.

 

Венко признава, че когато съпругата му от норвежки произход го изоставила с 6-месечната им дъщеря на ръце, се почувствал много гадно, но не изпаднал в депресия. Все някак съумял да се справи. Според него Поли и Невена успели да станат много близки приятелки, тъй като половинката му никога не се е изживявала като майка, а и възрастовата им разлика не е чак толкова голяма – едва 10 години.

Източник: Уикенд