април 19, 2024

Ники Илиев: Един от филмите ми ме вкара в големи дългове

Страхува се, че няма да остави достатъчно ярка следа след себе си

https://kliuki.net/liubopitno/niki-iliev-edin-ot-filmite-mi-me-vkara-v-golemi-dalgove/196971 Kliuki.net
Ники Илиев: Един от филмите ми ме вкара в големи дългове

Ники Илиев несъмнено се превърна не само в един от най-успешните ни актьори, а и кино и тв режисьори.

 

Споделя, че е голяма вероятността да има и втори сезон на сериала „С река на сърцето“. Не крие, че за него е по-трудно да бъде режисьор и сценарист, отколкото актьор. Твърди, че са доста ролите, които не би приел, а и към днешна дата работи повече като режисьор и няма толкова много предложения за актьорски изяви.

 

Като най-трудния си професионален момент посочва филма му „Нокаут“, за който имал големи амбиции. След успеха на предишните му две продукции „Чужденецът“ и „Живи легенди“, вярвал, че ще успее да осигури финансиране и за този си филм, но нещата не минали добре. Не само, че рисковете, които поел не се оправдали, а и филмът не бил приет чак толкова радушно. Освен това нямал печалба като предишните два. След него задлъжнял сериозно и се наложило перспективите поизчезнали. Били му нужни две години, за да си стъпи на краката.

 

Категоричен е, че вече е достатъчно трениран, за да се справя сам. Въпреки, че външната подкрепа също е от значение, е от изключителна важност човек да е устойчив и емоционално стабилен, да може да се учи и да става по-добър. Няма съмнение, че тежките моменти в живота му са успели да го направят по-силен. Към днешна дата приема трудностите най-вече като възможности и предизвикателства.

 

Определя себе си като интроверт и споделя, че с годините приятелите му намалели драстично. Преди излизал повече и бил по-социален, а сега се е позатворил. С Башар Рахал имат обща фирма и са много близки. Другите му приятели са Орлин Павлов и Любо Ковачев.

 

Споделя, че не може да е умерен, когато го унижават или обиждат. Не  от хората, които търсят конфронтация, просто даденият човек спира да съществува за него. Като цяло има проблеми с доста от близките си хора.

 

Той е от малкото редовно спортуващи българи. Освен това много внимава как се храни, предвид факта, че вече е на 41, а и иска да изглежда добре, да е здрав и активен. Шест дни седмично спазва диета, набляга на приема на витамини и е свел до минимум мазнините и въглехидратите. В седмия ден от седмицата си позволява по-разнообразна храна за засилване на метаболизма и психически баланс.

 

Колкото и изненадващо да звучи за всички, след развода са успели да запазят добри приятелски отношения със Саня Борисова. Тя дори понякога му помага в отглеждането на кучето.

 

Фундаменталният му страх е свързан с това, че няма да успее да изрази достатъчно ярко себе си и да остави следа, да направи повече смислени неща и филми.

Източник: Уикенд

Ники Илиев: Един от филмите ми ме вкара в големи дългове